Grillowane kalmary
Ulubiona potrawa śródziemnomorska na sposób chorwacki.
przepis,fotoprzepis,kalmary,Ryby,Przepisy na letnie grillowanie,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
| bazylia | 0 ?? | kcal | |
| bułka tarta | 1 56 | łyżka kcal | |
| czosnek | 1 6 | kcal | |
| kalmary | 600 414 | gramów kcal | |
| oliwa | 2 264 | łyżki kcal | |
| pieprz biały mielony | 0 ?? | kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | 
Przepis

2.
bułka tarta 1 łyżka • bazylia • sól • pieprz biały mielony • oliwa 2 łyżki
Przygotowujemy mieszankę z czosnku, bułki tartej, bazylii, soli, pieprzu i oliwy z oliwek.


4.
Kalmary z zewnątrz i z wewnątrz lekko smarujemy panierką z bułki tartej.

5.
Grillujemy z każdej strony po 5 min.

Smacznego!























