PRZEPISY

Kluski brokułowe z mięsem wędzonym w garnku na parę

Kluski brokułowe z mięsem wędzonym w garnku na parę

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kluski brokułowe (knedle) przygotowane w garnku na parę to idealna propozycja na zdrową kolację. Podajemy ciepłe, posypane smażoną na oliwie cebulą.

przepis,fotoprzepis,brokuły,mąka tortowa pszenna T450,cebula,Wieprzowina,Przepisy do parowaru

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

7

Masa porcji

295 g

Energia porcji

501 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

brokuły

1

330

kilogram

kcal

cebula

200

88

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

mięso wędzone

250

875

gramów

kcal

mąka tortowa pszenna T450

400

1396

gramów

kcal

olej rzepakowy

2

270

łyżki

kcal

sól

3

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie brokułów

brokuły 1 kilogram

Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy na parze do uzyskania miękkości. Odstawiamy do schłodzenia, następnie rozdrabniamy lub delikatnie miksujemy przy użyciu blendera.

Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy na...

2. Przygotowanie masy na kluski

mięso wędzone 250 gramów  sól 3 łyżeczki  mąka tortowa pszenna T450 400 gramów  jajka kurze 2 sztuki  masło 50 gramów

Mięso wędzone kroimy na drobną kostkę. Do zmiksowanych brokułów dodajemy sól, mąkę, jajka i mięso. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Przygotowujemy garnek na parę, przy czym dna poszczególnych części smarujemy masłem.

Mięso wędzone kroimy na drobną kostkę. Do...

3. Kluski formujemy na kształt kulek

Z masy tworzymy kulki w ilości 6-8 sztuk i wkładamy je do pierwszego naczynia. Wokół każdej kulki pozostawiamy wystarczającą ilość miejsca na wyciekającą parę. Napełniamy drugie i trzecie naczynie.

Z masy tworzymy kulki w ilości 6-8 sztuk i...

4. Gotowanie na parze

Gotujemy na parze przez 30 minut

Gotujemy na parze przez 30 minut...

5. Smażenie cebuli

cebula 200 gramów  olej rzepakowy 2 łyżki

Cebulę drobno kroimy. Do rondelka dodajemy cebulę i stale mieszając podsmażamy do uzyskania brązowego koloru.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się