PRZEPISY

Domowy knedel na parze

Domowy knedel na parze

Prosty przepis na knedel na parze o długości około 25 cm.

przepis,fotoprzepis,mąka tortowa pszenna T450,świeże drożdże,Kluski na parze,Przepisy do parowaru,Bezlaktozowe

Kluski na parze

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ-
mąka chlebowa pszenna T750-
mąka tortowa pszenna T450250gramów
sól½łyżeczki
woda150mililitrów
świeże drożdże20gramów

 

Przepis

1. 

mąka tortowa pszenna T450 250 gramów  woda 150 mililitrów  świeże drożdże 20 gramów  sól ½ łyżeczki  cukier kryształ

Do miski dajemy mąkę razową, dodajemy wodę, drożdże, sól oraz szczyptę cukru.

2. 

Za pomocą wałeczka mieszamy ciasto, które następnie przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut, aby wyrosło.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750

Z wyrośniętego ciasta na posypanej mąką stolnicy formujemy knedel. Następnie wkładamy knedel do garnka na parę i gotujemy nad parą przez 15 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie