swiatwemnie.pl

Domowy knedel na parze

     

Prosty przepis na knedel na parze o długości około 25 cm.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

nízka

 

 

 
 

1. 

mąka tortowa pszenna T450 250 g  woda 150 ml  świeże drożdże 20 g  sól ½ łyżeczki  cukier kryształ

Do miski dajemy mąkę razową, dodajemy wodę, drożdże, sól oraz szczyptę cukru.

2. 

Za pomocą wałeczka mieszamy ciasto, które następnie przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut, aby wyrosło.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750

Z wyrośniętego ciasta na posypanej mąką stolnicy formujemy knedel. Następnie wkładamy knedel do garnka na parę i gotujemy nad parą przez 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się