Domowy knedel na parze

Prosty przepis na knedel na parze o długości około 25 cm.
przepis,fotoprzepis,mąka tortowa pszenna T450,świeże drożdże,Kluski na parze,Przepisy do parowaru,Bezlaktozowe
Kluski na parze
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
mąka tortowa pszenna T450 | 250 873 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal | |
świeże drożdże | 20 21 | gramów kcal |
Przepis
1.
mąka tortowa pszenna T450 250 gramów • woda 150 mililitrów • świeże drożdże 20 gramów • sól ½ łyżeczki • cukier kryształ
Do miski dajemy mąkę razową, dodajemy wodę, drożdże, sól oraz szczyptę cukru.

2.
Za pomocą wałeczka mieszamy ciasto, które następnie przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut, aby wyrosło.

3.
Z wyrośniętego ciasta na posypanej mąką stolnicy formujemy knedel. Następnie wkładamy knedel do garnka na parę i gotujemy nad parą przez 15 minut.

Smacznego!