PRZEPISY

Cielęcy gulasz z ziemniakami

Cielęcy gulasz z ziemniakami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ten oto wyśmienity i gęsty gulasz wszystkim z pewnością zasmakuje.

przepis,fotoprzepis,udziec cielęcy,ziemniaki,Cielęcina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Cielęcina

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

521 g

Energia porcji

549 kcal

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

800

352

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

przecier pomidorowy

150

103

mililitrów

kcal

smalec

50

449

gramów

kcal

sól

1.5

0

łyżeczki

kcal

udziec cielęcy

800

1040

gramów

kcal

wołowy wywar

500

595

mililitrów

kcal

ziemniaki

800

736

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

udziec cielęcy 800 gramów

Cielęce lub wołowe mięso myjemy i kroimy na kostkę.

Cielęce lub wołowe mięso myjemy i kroimy na...

2. 

cebula 800 gramów  smalec 50 gramów

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu.

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu....

3. 

Dodajemy mięso, mieszamy i mięso smażymy aż naciągnie.

Dodajemy mięso, mieszamy i mięso smażymy aż...

4. 

czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól 1 łyżeczka  wołowy wywar 500 mililitrów

Solimy, pieprzymy i wlewamy wywar, albo wodę.

Solimy, pieprzymy i wlewamy wywar, albo wodę....

5. 

Mieszamy i pod pokrywką, często mieszając, gotujemy około 80 minut do miękkości (długość gotowania zależy od rodzaju mięsa).

Mieszamy i pod pokrywką, często mieszając,...

6. 

ziemniaki 800 gramów

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki.

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki....

7. 

sól ½ łyżeczki

Ziemniaki dodajemy do mięsa, solimy, mieszamy i 15 minut gotujemy do miękkości ziemniaków. Gulasz jest gęsty, podczas gotowania ziemniaków częściej mieszamy, aby się nie posklejały.

Ziemniaki dodajemy do mięsa, solimy, mieszamy i...

8. 

przecier pomidorowy 150 mililitrów

Na koniec dodajemy przecier...

Na koniec dodajemy przecier......

9. 

czosnek 2 ząbki

...i obrany, przeciśnięty czosnek.

...i obrany, przeciśnięty czosnek....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się