Cielęcy gulasz z ziemniakami

Ten oto wyśmienity i gęsty gulasz wszystkim z pewnością zasmakuje.
przepis,fotoprzepis,udziec cielęcy,ziemniaki,Cielęcina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Cielęcina
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
521 g
Energia porcji
549 kcal
Czas przygotowania
1 h. 40 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 800 352 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
przecier pomidorowy | 150 103 | mililitrów kcal | |
smalec | 50 449 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
udziec cielęcy | 800 1040 | gramów kcal | |
wołowy wywar | 500 595 | mililitrów kcal | |
ziemniaki | 800 736 | gramów kcal |
Przepis

3.
Dodajemy mięso, mieszamy i mięso smażymy aż naciągnie.

4.
czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól 1 łyżeczka • wołowy wywar 500 mililitrów
Solimy, pieprzymy i wlewamy wywar, albo wodę.

5.
Mieszamy i pod pokrywką, często mieszając, gotujemy około 80 minut do miękkości (długość gotowania zależy od rodzaju mięsa).


7.
sól ½ łyżeczki
Ziemniaki dodajemy do mięsa, solimy, mieszamy i 15 minut gotujemy do miękkości ziemniaków. Gulasz jest gęsty, podczas gotowania ziemniaków częściej mieszamy, aby się nie posklejały.



Smacznego!