swiatwemnie.pl

Hoki (filety z miruny) w ziołowej panierce

     

Upieczoną rybę podajemy z ciepłym ziemniaczano - serowym sosem, ryżem i plasterkiem cytryny.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Bułka tarta100gramów
Jajka kurze1sztuka
Miruna1000gramów
Olej słonecznikowy100mililitrów
Przyprawa do ryb2łyżeczki
Sól1łyżeczka
Woda50mililitrów

1. Przygotowanie ryby

miruna 1000 g

Rybę rozmrażamy. Potem odcinamy wierzchnią i dolną płetwę, rybę obieramy ze skóry i kontrolujemy jej brzuch czy ma wypatroszone wszystkie wnętrzności.

Przygotowanie ryby

2. Przygotowanie panierki

bułka tarta 100 g  sól 1 łyżeczka  przyprawa do ryb 2 łyżeczki  jajka kurze 1 sztuka

Do bułki tartej dosypujemy sól i przyprawę do ryb (możemy do niej dokroić różne świeże zioła). Jajko roztrzepiemy widelcem.

Przygotowanie panierki

3. Panierujemy rybę

Rybę maczamy w jajku a potem ją obtaczamy z obydwóch stron w ziołowej panierce.

Panierujemy rybę

4. Smażymy i pieczemy

olej słonecznikowy 100 ml  woda 50 ml

Na patelni podgrzewamy olej i rybę z każdej strony 2 minuty smażymy. Usmażoną wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wywarem z ryby i wodą i w rozgrzanym piekarniku pieczemy 10 minut.

Smażymy i pieczemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się