swiatwemnie.pl

Hoki (filety z miruny) w ziołowej panierce

Upieczoną rybę podajemy z ciepłym ziemniaczano - serowym sosem, ryżem i plasterkiem cytryny.

 

Ilość porcji: 4

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
bułka tarta100gramów
jajka kurze1sztuka
miruna1000gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
przyprawa do ryb2łyżeczki
sól1łyżeczka
woda50mililitrów

1. Przygotowanie ryby

miruna 1000 g

Rybę rozmrażamy. Potem odcinamy wierzchnią i dolną płetwę, rybę obieramy ze skóry i kontrolujemy jej brzuch czy ma wypatroszone wszystkie wnętrzności.

Przygotowanie ryby

2. Przygotowanie panierki

bułka tarta 100 g  sól 1 łyżeczka  przyprawa do ryb 2 łyżeczki  jajka kurze 1 sztuka

Do bułki tartej dosypujemy sól i przyprawę do ryb (możemy do niej dokroić różne świeże zioła). Jajko roztrzepiemy widelcem.

Przygotowanie panierki

3. Panierujemy rybę

Rybę maczamy w jajku a potem ją obtaczamy z obydwóch stron w ziołowej panierce.

Panierujemy rybę

4. Smażymy i pieczemy

olej słonecznikowy 100 ml  woda 50 ml

Na patelni podgrzewamy olej i rybę z każdej strony 2 minuty smażymy. Usmażoną wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wywarem z ryby i wodą i w rozgrzanym piekarniku pieczemy 10 minut.

Smażymy i pieczemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się