PRZEPISY

Hoki (filety z miruny) w ziołowej panierce

Hoki (filety z miruny) w ziołowej panierce

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Upieczoną rybę podajemy z ciepłym ziemniaczano - serowym sosem, ryżem i plasterkiem cytryny.

przepis,fotoprzepis,miruna,bułka tarta,przyprawa do ryb,Ryby,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

331 g

Energia porcji

554 kcal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bułka tarta

100

373

gramów

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

miruna

1000

830

gramów

kcal

olej słonecznikowy

100

899

mililitrów

kcal

przyprawa do ryb

2

23

łyżeczki

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

woda

50

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ryby

miruna 1000 gramów

Rybę rozmrażamy. Potem odcinamy wierzchnią i dolną płetwę, rybę obieramy ze skóry i kontrolujemy jej brzuch czy ma wypatroszone wszystkie wnętrzności.

Rybę rozmrażamy. Potem odcinamy wierzchnią i...

2. Przygotowanie panierki

bułka tarta 100 gramów  sól 1 łyżeczka  przyprawa do ryb 2 łyżeczki  jajka kurze 1 sztuka

Do bułki tartej dosypujemy sól i przyprawę do ryb (możemy do niej dokroić różne świeże zioła). Jajko roztrzepiemy widelcem.

Do bułki tartej dosypujemy sól i przyprawę do...

3. Panierujemy rybę

Rybę maczamy w jajku a potem ją obtaczamy z obydwóch stron w ziołowej panierce.

Rybę maczamy w jajku a potem ją obtaczamy z...

4. Smażymy i pieczemy

olej słonecznikowy 100 mililitrów  woda 50 mililitrów

Na patelni podgrzewamy olej i rybę z każdej strony 2 minuty smażymy. Usmażoną wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wywarem z ryby i wodą i w rozgrzanym piekarniku pieczemy 10 minut.

Na patelni podgrzewamy olej i rybę z każdej...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się