PRZEPISY

Warzywne placki z orzechami

Warzywne placki z orzechami

Delikatne, warzywno-orzechowe placki zasmakują każdemu smakoszowi.

przepis,fotoprzepis,cukinia,ziemniaki,orzechy włoskie,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukinia450gramów
jajka kurze4sztuki
marchew150gramów
mąka chlebowa pszenna T75050gramów
olej słonecznikowy-
orzechy włoskie50gramów
pieprz biały mielony½łyżeczki
sól1łyżeczka
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

marchew 150 gramów  cukinia 450 gramów

Obieramy marchewkę i na grubo ją trzemy do głębszej miski. Cukinię obieramy, usuwamy pestki i też na grubo trzemy.

2. 

ziemniaki 500 gramów

Obieramy ziemniaki i trzemy je na drobno.

3. 

jajka kurze 4 sztuki  sól 1 łyżeczka  pieprz biały mielony ½ łyżeczki

Ziemniaki dodajemy do warzyw w misce. Dodajemy jajka, sól i biały pieprz. Mieszamy.

4. 

orzechy włoskie 50 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów

Na koniec dodajemy na drobno nasiekane orzechy i troszkę mąki.

5. 

olej słonecznikowy

Z masy smażymy placki, z obydwóch stron, na gorącym oleju.

6. 

Usmażone układamy na papierowy kuchenny ręczniczek aby odessać zbyteczny tłuszcz.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie