swiatwemnie.pl

Warzywne placki z orzechami

    

Delikatne, warzywno-orzechowe placki zasmakują każdemu smakoszowi.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

 

cukinia450gramów
jajka kurze4sztuki
marchew150gramów
mąka chlebowa pszenna T75050gramów
olej słonecznikowy-
orzechy włoskie50gramów
pieprz biały mielony½łyżeczki
sól1łyżeczka
ziemniaki500gramów

1. 

marchew 150 gramów  cukinia 450 gramów

Obieramy marchewkę i na grubo ją trzemy do głębszej miski. Cukinię obieramy, usuwamy pestki i też na grubo trzemy.

2. 

ziemniaki 500 gramów

Obieramy ziemniaki i trzemy je na drobno.

3. 

jajka kurze 4 sztuki  sól 1 łyżeczka  pieprz biały mielony ½ łyżeczki

Ziemniaki dodajemy do warzyw w misce. Dodajemy jajka, sól i biały pieprz. Mieszamy.

4. 

orzechy włoskie 50 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów

Na koniec dodajemy na drobno nasiekane orzechy i troszkę mąki.

5. 

olej słonecznikowy

Z masy smażymy placki, z obydwóch stron, na gorącym oleju.

6. 

Usmażone układamy na papierowy kuchenny ręczniczek aby odessać zbyteczny tłuszcz.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się