Warzywne placki z orzechami

Delikatne, warzywno-orzechowe placki zasmakują każdemu smakoszowi.
przepis,fotoprzepis,cukinia,ziemniaki,orzechy włoskie,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie › Bezlaktozowe › Sezon - Orzechy › Sezon - Cukinia › Sezon - Ziemniaki ›Składniki
Składniki
cukinia | 450 81 | gramów kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
marchew | 150 68 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 50 174 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
orzechy włoskie | 50 337 | gramów kcal | |
pieprz biały mielony | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
ziemniaki | 500 460 | gramów kcal |
Przepis
1.
marchew 150 gramów • cukinia 450 gramów
Obieramy marchewkę i na grubo ją trzemy do głębszej miski. Cukinię obieramy, usuwamy pestki i też na grubo trzemy.


3.
jajka kurze 4 sztuki • sól 1 łyżeczka • pieprz biały mielony ½ łyżeczki
Ziemniaki dodajemy do warzyw w misce. Dodajemy jajka, sól i biały pieprz. Mieszamy.

4.
orzechy włoskie 50 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów
Na koniec dodajemy na drobno nasiekane orzechy i troszkę mąki.


6.
Usmażone układamy na papierowy kuchenny ręczniczek aby odessać zbyteczny tłuszcz.

Smacznego!