swiatwemnie.pl

Sałatka Oakland

Sycąca i smaczna sałatka z pieczarkami i chrupiącymi warzywami. Lekkostrawna i wspaniała również jako danie główne.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 35 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukinia250gramów
Marchew250gramów
Ocet balsamiczny½łyżki
Oliwa2łyżki
Pieczarki350gramów
Sałata liść dębu100gramów
Sałata lodowa100gramów
Sólg

1. 

oliwa 1 łyżka  marchew 250 g

Mniejsze młode marchewki kroimy na małe kawałki i smażymy na patelni do grillowania na kropelce oleju przez 5 do 10 minut, tak aby pozostały chrupiące.

2. 

cukinia 250 g

Cukinie kroimy na mniejsze kawałki lub krążki i również smażymy.

3. 

pieczarki 350 g

Pieczarki kroimy na grubsze plastry i smażymy na złocisty kolor.

4. Podawanie

sałata liść dębu 100 g  sałata lodowa 100 g  ocet balsamiczny ½ łyżki  oliwa 1 łyżka  sól

Liście sałaty liść dębu oraz lodowej sałaty układamy na głębszym talerzu. Skrapiamy octem balsamicznym. Na wierzchu układamy upieczone marchewki, cukinię i pieczarki. Solimy solą gruboziarnistą i skrapiamy oliwą.

Podawanie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się