Sałatka Oakland

Sycąca i smaczna sałatka z pieczarkami i chrupiącymi warzywami. Lekkostrawna i wspaniała również jako danie główne.
przepis,fotoprzepis,marchew,cukinia,pieczarki,sałata liść dębu,sałata lodowa,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Cukinia › Sezon - Sałata lodowa › Sezon - Marchewka ›Składniki
Składniki
cukinia | 250 45 | gramów kcal | |
marchew | 250 113 | gramów kcal | |
ocet balsamiczny | ½ 7 | łyżki kcal | |
oliwa | 2 264 | łyżki kcal | |
pieczarki | 350 56 | gramów kcal | |
sałata liść dębu | 100 13 | gramów kcal | |
sałata lodowa | 100 13 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
oliwa 1 łyżka • marchew 250 gramów
Mniejsze młode marchewki kroimy na małe kawałki i smażymy na patelni do grillowania na kropelce oleju przez 5 do 10 minut, tak aby pozostały chrupiące.



4. Podawanie
sałata liść dębu 100 gramów • sałata lodowa 100 gramów • ocet balsamiczny ½ łyżki • oliwa 1 łyżka • sól
Liście sałaty liść dębu oraz lodowej sałaty układamy na głębszym talerzu. Skrapiamy octem balsamicznym. Na wierzchu układamy upieczone marchewki, cukinię i pieczarki. Solimy solą gruboziarnistą i skrapiamy oliwą.

Smacznego!