Warzywno-owocowe puree z orzechami

Miksowana owocowo-warzywna sałatka, coś dla zdrowia około dziesiątej przed obiadem :)
przepis,fotoprzepis,jabłka,marchew,orzechy włoskie,Sałatki owocowe,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki owocowe
Kategorie
Sałatki owocowe › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezon - Jabłka (jesień) › Sezon - Jabłka (zima) › Sezon - Marchewka › Sezon - Orzechy ›Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 60 ?? | kcal | |
cytryna | 80 38 | gramów kcal | |
jabłka | 200 122 | gramów kcal | |
marchew | 100 45 | gramów kcal | |
miód | 0 ?? | kcal | |
orzechy włoskie | 0 ?? | kcal | |
woda | 50 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
jabłka 200 gramów • marchew 100 gramów • burak ćwikłowy 60 • cytryna 80 gramów • woda 50 mililitrów
Jabłka obieramy, usuwamy środek, kroimy i wkładamy do miksera. Dodajemy obraną, umytą, pokrojoną marchewkę, ćwikłę i obraną, przekrojoną mniejszą cytrynę. Dodajemy troszkę wody.

2.
Miksujemy na gładkie puree. Rozdzielamy do misek, polewamy miodem i ozdabiamy orzechami.

Smacznego!