Warzywno-owocowe puree z orzechami
Miksowana owocowo-warzywna sałatka, coś dla zdrowia około dziesiątej przed obiadem :)
przepis,fotoprzepis,jabłka,marchew,orzechy włoskie,Sałatki owocowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Sałatki owocowe
Kategorie
Sałatki owocowe Bezglutenowe Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Sezon - Jabłka (zima) Sezon - Jabłka (jesień) Sezon - Orzechy Sezon - Marchewka
Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 60 | ||
cytryna | 80 | gramów | |
jabłka | 200 | gramów | |
marchew | 100 | gramów | |
miód | - | ||
orzechy włoskie | - | ||
woda | 50 | mililitrów |
Przepis
1.
jabłka 200 gramów • marchew 100 gramów • burak ćwikłowy 60 • cytryna 80 gramów • woda 50 mililitrów
Jabłka obieramy, usuwamy środek, kroimy i wkładamy do miksera. Dodajemy obraną, umytą, pokrojoną marchewkę, ćwikłę i obraną, przekrojoną mniejszą cytrynę. Dodajemy troszkę wody.
2.
Miksujemy na gładkie puree. Rozdzielamy do misek, polewamy miodem i ozdabiamy orzechami.
Smacznego!