swiatwemnie.pl

Szpinakowe tagliatelle z kiełbasą i grzybami

     

Kolorowy makaron pełen różnorodnych smaków.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

oliwa 2 łyżki  por 150 g  suszone grzyby 50 g  tymianek  sól  czarny pieprz mielony  suche salami 200 g  marchew 250 g  woda

Na oleju szklimy na drobno pokrojony por. Dodajemy suszone grzyby, które wcześniej namoczyliśmy w ciepłej wodzie, tymianek, sól i czarny pieprz. Jak tylko grzyby się troszkę podsmażą, dodajemy na małe kawałki pokrojoną kiełbasę i marchewkę. Podlewamy odrobiną wody i dusimy, aż nam zmięknie marchewka (około 15 minut).

2. 

makaron - tagliatelle szpinakowe 350 g  woda  sól  rzeżucha

Zielone tagliatelle gotujemy według instrukcji na opakowaniu, serwujemy je polane sosem i ozdobione rzeżuchą albo innymi ziołami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się