swiatwemnie.pl

Szpinakowe tagliatelle z kiełbasą i grzybami

    

Kolorowy makaron pełen różnorodnych smaków.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

oliwa 2 łyżki  por 150 gramów  suszone grzyby 50 gramów  tymianek  sól  czarny pieprz mielony  suche salami 200 gramów  marchew 250 gramów  woda

Na oleju szklimy na drobno pokrojony por. Dodajemy suszone grzyby, które wcześniej namoczyliśmy w ciepłej wodzie, tymianek, sól i czarny pieprz. Jak tylko grzyby się troszkę podsmażą, dodajemy na małe kawałki pokrojoną kiełbasę i marchewkę. Podlewamy odrobiną wody i dusimy, aż nam zmięknie marchewka (około 15 minut).

2. 

makaron - tagliatelle szpinakowe 350 gramów  woda  sól  rzeżucha

Zielone tagliatelle gotujemy według instrukcji na opakowaniu, serwujemy je polane sosem i ozdobione rzeżuchą albo innymi ziołami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się