PRZEPISY

Grzybowa zupa z suszonych grzybów

Grzybowa zupa z suszonych grzybów

Grzybowa zupa z ziemniakami i wspaniałą kruszoną z kaszy manny.

przepis,fotoprzepis,suszone grzyby,Zupy grzybowe

Zupy grzybowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Zupy grzybowe  

 

Składniki

Składniki

Kruszonka z kaszy manny przepis-
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
kminek mielony½łyżeczki
masło50gramów
nać pietruszki-
suszone grzyby35gramów
sól1łyżeczka
sól warzywna Natur-
woda1.5litra
woda200mililitrów
ziemniaki300gramów

 

Przepis

1. 

suszone grzyby 35 gramów  woda 200 mililitrów

Grzyby myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i odstawiamy na 15 minut. Wodę wylewamy.

2. 

ziemniaki 300 gramów  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  woda 1.5 litra

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na małe kostki. Dodajemy do grzybów, wsypujemy sól i przyprawy. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości ziemniaków.

3. 

Kruszonka z kaszy manny przepis

Według przepisu przygotowujemy sobie z jednego jajka i kaszy manny kruszonkę.

4. 

Około jedną trzecią (według tego jak chcemy mieć zupę gęstą), lub do połowy przygotowanej kruszonki wsypujemy do zupy i 10 minut gotujemy.

5. 

masło 50 gramów  nać pietruszki  sól warzywna Natur

Do zupy na koniec dodajemy kawałek masła, nasiekaną natkę pietruszki i według smaku dosalamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się