swiatwemnie.pl

Grzybowa zupa z suszonych grzybów

     

Grzybowa zupa z ziemniakami i wspaniałą kruszoną z kaszy manny.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Kminek mielony½łyżeczki
Masło50gramów
Nać pietruszki
Suszone grzyby35gramów
Sól1łyżeczka
Sól warzywna natur
Woda1.5litra
Woda200mililitrów
Ziemniaki300gramów
Kruszonka z kaszy manny

1. 

suszone grzyby 35 g  woda 200 ml

Grzyby myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i odstawiamy na 15 minut. Wodę wylewamy.

2. 

ziemniaki 300 g  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  woda 1.5 litra

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na małe kostki. Dodajemy do grzybów, wsypujemy sól i przyprawy. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości ziemniaków.

3. 

Kruszonka z kaszy manny przepis

Według przepisu przygotowujemy sobie z jednego jajka i kaszy manny kruszonkę.

4. 

Około jedną trzecią (według tego jak chcemy mieć zupę gęstą), lub do połowy przygotowanej kruszonki wsypujemy do zupy i 10 minut gotujemy.

5. 

masło 50 g  nać pietruszki  sól warzywna Natur

Do zupy na koniec dodajemy kawałek masła, nasiekaną natkę pietruszki i według smaku dosalamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się