Duszona wieprzowina na grzybach

Tak gotowała nam mama. Podajemy z ryżem albo gotowanymi ziemniakami.
przepis,fotoprzepis,suszone grzyby,schab wieprzowy,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
292 g
Energia porcji
330 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
schab wieprzowy | 500 725 | gramów kcal | |
skrobia kukurydziana | 1 55 | łyżka kcal | |
suszone grzyby | 100 125 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 500 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
suszone grzyby 100 gramów • schab wieprzowy 500 gramów
Suszone grzyby wkładamy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy. Mięso wieprzowe myjemy, kroimy na kotlety i lekko wyklepujemy.

2.
olej słonecznikowy 3 łyżki
Na patelni podgrzewamy olej, wkładamy do niej kotlety i z obydwóch stron je smażymy.

3.
woda 250 mililitrów • sól ½ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki
Dodajemy odcedzone grzyby, sól i kminek. Wszystko na patelni zalewamy rosołem albo wodą i dusimy do miękkości mięsa.

4.
woda 250 mililitrów • skrobia kukurydziana 1 łyżka
W wodzie wymieszamy skrobię kukurydzianą, dodajemy ją do mięsa i podgotowujemy do połączenia.

Smacznego!