swiatwemnie.pl

Duszona wieprzowina na grzybach

Tak gotowała nam mama. Podajemy z ryżem albo gotowanymi ziemniakami.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Kminek mielony½łyżeczki
Olej słonecznikowy3łyżki
Schab wieprzowy500gramów
Skrobia kukurydziana1łyżka
Suszone grzyby100gramów
Sól½łyżeczki
Woda500mililitrów

1. 

suszone grzyby 100 g  schab wieprzowy 500 g

Suszone grzyby wkładamy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy. Mięso wieprzowe myjemy, kroimy na kotlety i lekko wyklepujemy.

2. 

olej słonecznikowy 3 łyżki

Na patelni podgrzewamy olej, wkładamy do niej kotlety i z obydwóch stron je smażymy.

3. 

woda 250 ml  sól ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki

Dodajemy odcedzone grzyby, sól i kminek. Wszystko na patelni zalewamy rosołem albo wodą i dusimy do miękkości mięsa.

4. 

woda 250 ml  skrobia kukurydziana 1 łyżka

W wodzie wymieszamy skrobię kukurydzianą, dodajemy ją do mięsa i podgotowujemy do połączenia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się