PRZEPISY

Duszona wieprzowina na grzybach

Duszona wieprzowina na grzybach

Tak gotowała nam mama. Podajemy z ryżem albo gotowanymi ziemniakami.

przepis,fotoprzepis,suszone grzyby,schab wieprzowy,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

kminek mielony½łyżeczki
olej słonecznikowy3łyżki
schab wieprzowy500gramów
skrobia kukurydziana1łyżka
suszone grzyby100gramów
sól½łyżeczki
woda500mililitrów

 

Przepis

1. 

suszone grzyby 100 gramów  schab wieprzowy 500 gramów

Suszone grzyby wkładamy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy. Mięso wieprzowe myjemy, kroimy na kotlety i lekko wyklepujemy.

2. 

olej słonecznikowy 3 łyżki

Na patelni podgrzewamy olej, wkładamy do niej kotlety i z obydwóch stron je smażymy.

3. 

woda 250 mililitrów  sól ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki

Dodajemy odcedzone grzyby, sól i kminek. Wszystko na patelni zalewamy rosołem albo wodą i dusimy do miękkości mięsa.

4. 

woda 250 mililitrów  skrobia kukurydziana 1 łyżka

W wodzie wymieszamy skrobię kukurydzianą, dodajemy ją do mięsa i podgotowujemy do połączenia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie