Gulasz z boczniaków z ziemniakami

Prosty przepis na przygotowanie gulaszu z boczniaków z ziemniakami.
przepis,fotoprzepis,cebula,boczniak ostrygowaty,ziemniaki,Zupy grzybowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy grzybowe
Składniki
Składniki
boczniak ostrygowaty | 400 1352 | gramów kcal | |
cebula | 250 110 | gramów kcal | |
czosnek | 1 ?? | sztuka kcal | |
mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
oliwa | 4 528 | łyżki kcal | |
przyprawa do gulaszu | 0 ?? | kcal | |
przyprawa warzywna | 0 ?? | kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 2 0 | litry kcal | |
ziemniaki | 500 460 | gramów kcal |
Przepis
2.
boczniak ostrygowaty 400 gramów • ziemniaki 500 gramów • sól • mielona czerwona papryka • przyprawa do gulaszu
Dodajemy pokrojony boczniak i pokrojone ziemniaki, sól, mieloną czerwoną paprykę, przyprawę do gulaszu i wszystko razem chwilę dusimy (dopóki nie zagotuje nam się woda w czajniku).

3.
woda 2 litry
Wrzącą wodą zalewamy mieszankę w garnku, i gulasz gotujemy około 20 minut na małym ogniu.

4.
czosnek 1 sztuka • przyprawa warzywna
Na koniec dodajemy zmiażdżony czosnek, sól warzywną i według potrzeby i gęstości gulaszu możemy dolać jeszcze wody, wszystko razem podgotowujemy do połączenia.

Smacznego!