swiatwemnie.pl

Gulasz z boczniaków z ziemniakami

Prosty przepis na przygotowanie gulaszu z boczniaków z ziemniakami.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

oliwa 4 łyżki  cebula 250 g

Cebulę kroimy na drobno, albo miksujemy, smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek.

2. 

boczniak ostrygowaty 400 g  ziemniaki 500 g  sól  mielona czerwona papryka  przyprawa do gulaszu

Dodajemy pokrojony boczniak i pokrojone ziemniaki, sól, mieloną czerwoną paprykę, przyprawę do gulaszu i wszystko razem chwilę dusimy (dopóki nie zagotuje nam się woda w czajniku).

3. 

woda 2 litry

Wrzącą wodą zalewamy mieszankę w garnku, i gulasz gotujemy około 20 minut na małym ogniu.

4. 

czosnek 1 sztuka  przyprawa warzywna

Na koniec dodajemy zmiażdżony czosnek, sól warzywną i według potrzeby i gęstości gulaszu możemy dolać jeszcze wody, wszystko razem podgotowujemy do połączenia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się