swiatwemnie.pl

Zupa z boczniaków z czosnkiem

    

Wspaniała, zdrowa i smaczna zupa z boczników z czosnkiem.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

boczniak ostrygowaty500gramów
cebula100gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek3ząbki
kminek½łyżeczki
mielona czerwona papryka2łyżeczki
olej słonecznikowy3łyżki
sól1.5łyżeczki
woda1.25litra
ziemniaki500gramów

1. 

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki  czosnek 1 ząbek

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Dodajemy obrany, przeciśnięty czosnek.

2. 

boczniak ostrygowaty 500 gramów

Boczniaka myjemy i kroimy.

3. 

ziemniaki 400 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy.

4. 

sól 1.5 łyżeczki  kminek ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Do cebuli dodajemy ziemniaki, boczniaka, sól, kminek, paprykę i pieprz.

5. 

woda 1.25 litra

Mieszamy i zalewamy wodą. Gotujemy 25 minut.

6. 

ziemniaki 100 gramów  czosnek 2 ząbki

Ziemniaka obieramy, myjemy i trzemy na puree. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praskę i razem z ziemniaczanym puree dodajemy do zupy. Gotujemy.

7. 

Pietruszkę siekamy.

8. 

Dodajemy do zupy, mieszamy i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się