Groch ze szpinakiem na gęsto

Groch ze szpinakiem na gęsto inspirowany indyjską kuchnią.
przepis,fotoprzepis,żółty groch suszony, połówki,świeże liście szpinaku,Dania wegetariańskie,Kuchnia indyjska,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Kuchnia indyjska
Kategorie
Dania wegetariańskie › Kuchnia indyjska › Bezglutenowe › Kuchnia azjatycka › Sezon- Szpinak ›Składniki
Składniki
czerwona cebula | 100 40 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
imbir mielony | ¼ 2 | łyżeczki kcal | |
masło | 25 184 | gramów kcal | |
przyprawa chili | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
przyprawa kurkuma | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
przyprawa mielona kolendra | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ 10 | łyżeczki kcal | |
sól himalajska różowa | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
sól himalajska różowa | 0 ?? | kcal | |
woda | 600 0 | mililitrów kcal | |
świeże liście szpinaku | 200 66 | gramów kcal | |
żółty groch suszony, połówki | 250 853 | gramów kcal |
Przepis
1.
żółty groch suszony, połówki 250 gramów • woda 600 mililitrów • sól himalajska różowa ½ łyżeczki
Groch przebieramy, przepłukujemy i gotujemy w słonej wodzie do miękkości.

2.
Ugotowany groch częściowo rozgniatamy.

3.
świeże liście szpinaku 200 gramów • czerwona cebula 100 gramów • czosnek 2 ząbki
Liście szpinaku myjemy, wkładamy do garnka i krótki dusimy. Obieramy cebulę i czosnek. Cebulę na drobno kroimy.

4.
przyprawa chili ¼ łyżeczki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki • imbir mielony ¼ łyżeczki • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki • masło 25 gramów
Przyprawy smażymy na maśle, dodajemy cebulę...

5.
... i przeciśnięty czosnek. Chwilkę smażymy.

6.
Dodajemy ugotowany groch...


Smacznego!