PRZEPISY

Rolki z kurczaka faszerowane szpinakiem

Rolki z kurczaka faszerowane szpinakiem

Pomysłowe i proste danie ze zdrowym warzywem, które jest przyjemne nie tylko dla ust ale i dla oka.

przepis,fotoprzepis,świeże liście szpinaku,piersi z kurczaka,ser Gouda,Kurczak,,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula½sztuki
czarny pieprz cały-
czosnek1ząbek
olej słonecznikowy-
piersi z kurczaka500gramów
przyprawa do grilla-
ser Gouda150gramów
sól-
woda150mililitrów
świeże liście szpinaku125gramów

 

Przepis

1. 

świeże liście szpinaku 125 gramów

Rozpakujemy i dobrze myjemy świeży szpinak.

2. 

cebula ½ sztuki  olej słonecznikowy

Na oleju zeszklimy cebulkę.

3. 

czosnek 1 ząbek  sól  czarny pieprz cały

Do cebulki dodajemy szpinak i zmiażdżony czosnek, solimy i pieprzymy. Jak szpinak puści troszkę soku, kilka minut go dusimy, żeby sok wyparował.

4. 

piersi z kurczaka 500 gramów  przyprawa do grilla

Umyte piersi z kurczaka dzielimy na kotlety, posypujemy przyprawą na grillowanie. Na kotlety równomiernie rozkładamy szpinakowy farsz.

5. 

ser Gouda 150 gramów

Dodajemy ser i kotlety łączymy wykałaczką lub nicią.

6. 

Na patelnię dajemy troszkę masła i rolki smażymy, żeby się scaliły i złapały złoty kolor.

7. 

woda 150 mililitrów

Rolki rozkładamy na blasze, podlewamy odrobiną wody i zapiekamy 15 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie