PRZEPISY

Sałatka z liśćmi szpinaku

Sałatka z liśćmi szpinaku

Przepis na przygotowanie smacznej i lekkiej sałatki ze świeżych liści szpinaku, bakłażana i papryki.

przepis,fotoprzepis,bakłażan,szynka schwarcwaldzka,świeże liście szpinaku,Sałatki warzywne,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bakłażan200gramów
czarny pieprz mielony-
czosnek2ząbki
olej sezamowy1łyżka
oliwa6łyżek
papryka czerwona1sztuka
szynka schwarcwaldzka40gramów
świeże liście szpinaku200gramów

 

Przepis

1. 

bakłażan 200 gramów

Bakłażan kroimy na krótkie paseczki.

2. 

papryka czerwona 1 sztuka

Paprykę też kroimy.

3. 

oliwa 4 łyżki  czarny pieprz mielony

Pieprzymy i smażymy razem na oleju.

4. 

szynka schwarcwaldzka 40 gramów  czosnek 2 ząbki  oliwa 2 łyżki

Szynkę kroimy na paseczki i z czosnkiem smażymy na chrupiąco na słabym ogniu.

5. Podawanie

świeże liście szpinaku 200 gramów  olej sezamowy 1 łyżka

Na talerzu układamy liście szpinaku i skrapiamy olejem. Dodajemy mieszankę bakłażana z papryką a na wierzch chrupiącą szynkę z na złoto zeszklonym czosnkiem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie