swiatwemnie.pl

Sałatka z liśćmi szpinaku

Przepis na przygotowanie smacznej i lekkiej sałatki ze świeżych liści szpinaku, bakłażana i papryki.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

bakłażan 200 g

Bakłażan kroimy na krótkie paseczki.

2. 

czerwona papryka 1 sztuka

Paprykę też kroimy.

3. 

oliwa 4 łyżki  czarny pieprz mielony

Pieprzymy i smażymy razem na oleju.

4. 

szynka schwarzwaldzka 40 g  czosnek 2 ząbki  oliwa 2 łyżki

Szynkę kroimy na paseczki i z czosnkiem smażymy na chrupiąco na słabym ogniu.

5. Podawanie

świeże liście szpinaku 200 g  olej sezamowy 1 łyżka

Na talerzu układamy liście szpinaku i skrapiamy olejem. Dodajemy mieszankę bakłażana z papryką a na wierzch chrupiącą szynkę z na złoto zeszklonym czosnkiem.

Podawanie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się