PRZEPISY

Szpinakowe ziemniaki

Szpinakowe ziemniaki

Smaczny i odżywczo wartościowy ziemniaczany dodatek na orientalny sposób.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,świeże liście szpinaku,Dodatki ziemniaczane,Kuchnia indyjska,,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Dodatki ziemniaczane

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

czerwona cebula100gramów
czosnek2ząbki
imbir mielony½
przyprawa Garam masala1łyżeczka
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera½łyżeczki
sól-
ziemniaki500gramów
świeże liście szpinaku500gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 500 gramów

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut.

2. 

czerwona cebula 100 gramów

Cebulę szklimy na złoty kolor na odrobinie oleju.

3. 

przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki  przyprawa Garam masala 1 łyżeczka  imbir mielony ½ CL  czosnek 2 ząbki

Dodajemy przyprawy i jeszcze chwilkę je smażymy z cebulą. Dodajemy rozgnieciony czosnek.

4. 

świeże liście szpinaku 500 gramów

Dodajemy liście szpinaku i przykrywamy pokrywką.

5. 

Patelnię odkrywamy gdy liście szpinaku skurczą się i puszczą wodę.

6. 

Po odparowaniu większości wody dodajemy ugotowane ziemniaki. Delikatnie mieszamy...

7. 

sól

...i doprawiamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie