Szpinakowe ziemniaki
Smaczny i odżywczo wartościowy ziemniaczany dodatek na orientalny sposób.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,świeże liście szpinaku,Dodatki ziemniaczane,Kuchnia indyjska,,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Dodatki ziemniaczane
Kuchnia indyjska
Kategorie
Dodatki ziemniaczane Kuchnia indyjska Wegańskie przepisy Wegetariańskie przepisy Bezglutenowe Bezlaktozowe Kuchnia azjatycka Sezon- Szpinak Sezon - Ziemniaki
Składniki
Składniki
czerwona cebula | 100 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
imbir mielony | ½ | ||
przyprawa Garam masala | 1 | łyżeczka | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ | łyżeczki | |
sól | - | ||
ziemniaki | 500 | gramów | |
świeże liście szpinaku | 500 | gramów |
Przepis
1.
ziemniaki 500 gramów
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut.
3.
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • przyprawa Garam masala 1 łyżeczka • imbir mielony ½ CL • czosnek 2 ząbki
Dodajemy przyprawy i jeszcze chwilkę je smażymy z cebulą. Dodajemy rozgnieciony czosnek.
5.
Patelnię odkrywamy gdy liście szpinaku skurczą się i puszczą wodę.
6.
Po odparowaniu większości wody dodajemy ugotowane ziemniaki. Delikatnie mieszamy...
Smacznego!