Kapusta kiszona na gęsto

Doskonała śmietanowa kapusta kiszona na gęsto z ziemniakami. Podajemy z mięsnymi kulkami albo z roladą.
przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),ziemniaki,kiszona kapusta,Sosy,Sezonowe przepisy
Sosy
Składniki
Składniki
| Pieczone wieprzowe kuleczki przepis | 0 ?? | kcal | |
| kiszona kapusta | 700 140 | gramów kcal | |
| mleko półtłuste 1,5% | 300 144 | mililitrów kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 20 70 | gramów kcal | |
| sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
| woda | 500 0 | mililitrów kcal | |
| ziemniaki | 400 368 | gramów kcal | |
| śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
ziemniaki 400 gramów • woda 500 mililitrów • sól ½ łyżeczki
Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kostki, wkładamy do garnka, dolewamy wody, dodajemy sól i od zagotowania 5 minut gotujemy.


3.
Kapustę dodajemy do ziemniaków, mieszamy i 15-20 minut dusimy pod przykrywką.

4.
mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów
W mleku mieszamy mąkę.

5.
Zawiesinę dodajemy do kapusty, podgotowujemy. Odstawiamy z ognia.



Smacznego!






















