swiatwemnie.pl

Kapusta kiszona na gęsto

Doskonała śmietanowa kapusta kiszona na gęsto z ziemniakami. Podajemy z mięsnymi kulkami albo z roladą.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 35 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Kiszona kapusta700gramów
Mleko półtłuste 1,5%300mililitrów
Mąka chlebowa pszenna t75020gramów
Sól½łyżeczki
Woda500mililitrów
Ziemniaki400gramów
Śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów
Pieczone wieprzowe kuleczki

1. 

ziemniaki 400 g  woda 500 ml  sól ½ łyżeczki

Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kostki, wkładamy do garnka, dolewamy wody, dodajemy sól i od zagotowania 5 minut gotujemy.

2. 

kiszona kapusta 700 g

Kapustę odcedzamy i na drobno kroimy.

3. 

Kapustę dodajemy do ziemniaków, mieszamy i 15-20 minut dusimy pod przykrywką.

4. 

mleko półtłuste 1,5% 300 ml  mąka chlebowa pszenna T750 20 g

W mleku mieszamy mąkę.

5. 

Zawiesinę dodajemy do kapusty, podgotowujemy. Odstawiamy z ognia.

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml

Na koniec dodajemy śmietanę do ubijania.

7. Propozycja podania

Pieczone wieprzowe kuleczki przepis

Propozycja podania

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się