Kapusta kiszona na gęsto
Doskonała śmietanowa kapusta kiszona na gęsto z ziemniakami. Podajemy z mięsnymi kulkami albo z roladą.
przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),ziemniaki,kiszona kapusta,Sosy,Sezonowe przepisy
Sosy
Składniki
Składniki
Pieczone wieprzowe kuleczki przepis | - | ||
kiszona kapusta | 700 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 300 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 20 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | 500 | mililitrów | |
ziemniaki | 400 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
1.
ziemniaki 400 gramów • woda 500 mililitrów • sól ½ łyżeczki
Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kostki, wkładamy do garnka, dolewamy wody, dodajemy sól i od zagotowania 5 minut gotujemy.
3.
Kapustę dodajemy do ziemniaków, mieszamy i 15-20 minut dusimy pod przykrywką.
4.
mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów
W mleku mieszamy mąkę.
5.
Zawiesinę dodajemy do kapusty, podgotowujemy. Odstawiamy z ognia.
Smacznego!