swiatwemnie.pl

Kapusta kiszona na gęsto

    

Doskonała śmietanowa kapusta kiszona na gęsto z ziemniakami. Podajemy z mięsnymi kulkami albo z roladą.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

ziemniaki 400 gramów  woda 500 mililitrów  sól ½ łyżeczki

Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kostki, wkładamy do garnka, dolewamy wody, dodajemy sól i od zagotowania 5 minut gotujemy.

2. 

kiszona kapusta 700 gramów

Kapustę odcedzamy i na drobno kroimy.

3. 

Kapustę dodajemy do ziemniaków, mieszamy i 15-20 minut dusimy pod przykrywką.

4. 

mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów

W mleku mieszamy mąkę.

5. 

Zawiesinę dodajemy do kapusty, podgotowujemy. Odstawiamy z ognia.

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Na koniec dodajemy śmietanę do ubijania.

7. Propozycja podania

Pieczone wieprzowe kuleczki przepis

Propozycja podania

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się