PRZEPISY

Twarogowo-brzoskwiniowy deser bez pieczenia

Twarogowo-brzoskwiniowy deser bez pieczenia

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Bardzo smaczny, prosty smakołyk z ulubionych pszennych kakaowych herbatników.

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,brzoskwinie z kompotu,herbatniki kakaowe,Ciasta kremowe,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Masa porcji

177 g

Energia porcji

354 kcal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

brzoskwinie z kompotu

820

517

gramów

kcal

budyń waniliowy w proszku

37

132

gramów

kcal

cukier trzcinowy

50

198

gramów

kcal

herbatniki kakaowe

360

1692

gramów

kcal

masło

80

588

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

300

144

mililitrów

kcal

rum

20

48

mililitrów

kcal

twaróg mielony

250

298

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

200

622

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  cukier trzcinowy 50 gramów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy gęsty budyń.

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy gęsty...

2. 

masło 80 gramów

Do prawie wystudzonego budyniu dodajemy masło ...

Do prawie wystudzonego budyniu dodajemy masło ......

3. 

twaróg mielony 250 gramów

... oraz twaróg.

... oraz twaróg....

4. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 gramów

Ubijamy bitą śmietanę ...

Ubijamy bitą śmietanę ......

5. 

... i dodajemy ją do kremu.

... i dodajemy ją do kremu....

6. 

Część kremu odkładamy na bok na końcowe dekorowanie.

Część kremu odkładamy na bok na końcowe...

7. 

brzoskwinie z kompotu 820 gramów  rum 20 mililitrów

Z brzoskwiniowego kompotu zlewamy zalewę. Około połowę z niego (150ml) mieszamy z rumem.

Z brzoskwiniowego kompotu zlewamy zalewę. Około...

8. 

Brzoskwinie kroimy na plasterki.

Brzoskwinie kroimy na plasterki....

9. 

herbatniki kakaowe 360 gramów

Jedną trzecią przygotowanych pszennych kakaowych herbatników lekko namaczamy w kompocie z brzoskwiń z rumem i układamy na blasze na kształt prostokąta.

Jedną trzecią przygotowanych pszennych kakaowych...

10. 

Na każdy herbatnik kładziemy dwa plasterki brzoskwiń.

Na każdy herbatnik kładziemy dwa plasterki...

11. 

Warstwujemy połowę kremu.

Warstwujemy połowę kremu....

12. 

Ponownie kładziemy namoczone herbatniki, na nie brzoskwinie i drugą połowę kremu.

Ponownie kładziemy namoczone herbatniki, na nie...

13. 

Kładziemy ostatnią część namoczonych herbatników. Ozdabiamy je kremem ...

Kładziemy ostatnią część namoczonych...

14. 

... i plasterkami brzoskwiń. Wkładamy na kilka godzin, najlepiej na noc, do lodówki do stężenia. Potem kroimy według kształtu herbatników i możemy podawać.

... i plasterkami brzoskwiń. Wkładamy na kilka...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się