swiatwemnie.pl

Twarogowo-brzoskwiniowy deser bez pieczenia

    

Bardzo smaczny, prosty smakołyk z ulubionych pszennych kakaowych herbatników.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

 

 

1. 

mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  cukier trzcinowy 50 gramów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy gęsty budyń.

2. 

masło 80 gramów

Do prawie wystudzonego budyniu dodajemy masło ...

3. 

twaróg mielony 250 gramów

... oraz twaróg.

4. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 gramów

Ubijamy bitą śmietanę ...

5. 

... i dodajemy ją do kremu.

6. 

Część kremu odkładamy na bok na końcowe dekorowanie.

7. 

brzoskwinie z kompotu 820 gramów  rum 20 mililitrów

Z brzoskwiniowego kompotu zlewamy zalewę. Około połowę z niego (150ml) mieszamy z rumem.

8. 

Brzoskwinie kroimy na plasterki.

9. 

herbatniki kakaowe 360 gramów

Jedną trzecią przygotowanych pszennych kakaowych herbatników lekko namaczamy w kompocie z brzoskwiń z rumem i układamy na blasze na kształt prostokąta.

10. 

Na każdy herbatnik kładziemy dwa plasterki brzoskwiń.

11. 

Warstwujemy połowę kremu.

12. 

Ponownie kładziemy namoczone herbatniki, na nie brzoskwinie i drugą połowę kremu.

13. 

Kładziemy ostatnią część namoczonych herbatników. Ozdabiamy je kremem ...

14. 

... i plasterkami brzoskwiń. Wkładamy na kilka godzin, najlepiej na noc, do lodówki do stężenia. Potem kroimy według kształtu herbatników i możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się