Twarogowo-brzoskwiniowy deser bez pieczenia

Bardzo smaczny, prosty smakołyk z ulubionych pszennych kakaowych herbatników.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,brzoskwinie z kompotu,herbatniki kakaowe,Ciasta kremowe,Bez pieczenia
Ciasta kremowe
Pichcił
Ilość porcji
12
Masa porcji
177 g
Energia porcji
354 kcal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
wysoka
Składniki
Składniki
brzoskwinie z kompotu | 820 517 | gramów kcal | |
budyń waniliowy w proszku | 37 132 | gramów kcal | |
cukier trzcinowy | 50 198 | gramów kcal | |
herbatniki kakaowe | 360 1692 | gramów kcal | |
masło | 80 588 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 300 144 | mililitrów kcal | |
rum | 20 48 | mililitrów kcal | |
twaróg mielony | 250 298 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 200 622 | gramów kcal |
Przepis
1.
mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów • cukier trzcinowy 50 gramów • budyń waniliowy w proszku 37 gramów
Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy gęsty budyń.




5.
... i dodajemy ją do kremu.

6.
Część kremu odkładamy na bok na końcowe dekorowanie.

7.
brzoskwinie z kompotu 820 gramów • rum 20 mililitrów
Z brzoskwiniowego kompotu zlewamy zalewę. Około połowę z niego (150ml) mieszamy z rumem.

8.
Brzoskwinie kroimy na plasterki.

9.
herbatniki kakaowe 360 gramów
Jedną trzecią przygotowanych pszennych kakaowych herbatników lekko namaczamy w kompocie z brzoskwiń z rumem i układamy na blasze na kształt prostokąta.

10.
Na każdy herbatnik kładziemy dwa plasterki brzoskwiń.

11.
Warstwujemy połowę kremu.

12.
Ponownie kładziemy namoczone herbatniki, na nie brzoskwinie i drugą połowę kremu.

13.
Kładziemy ostatnią część namoczonych herbatników. Ozdabiamy je kremem ...

14.
... i plasterkami brzoskwiń. Wkładamy na kilka godzin, najlepiej na noc, do lodówki do stężenia. Potem kroimy według kształtu herbatników i możemy podawać.

Smacznego!