PRZEPISY

Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Fałszywe flaczki z boczniaków ostrygowatych, które są tak samo smaczne jak prawdziwe.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,boczniak ostrygowaty,Zupy grzybowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy grzybowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty600gramów
cebula100gramów
czosnek4ząbki
kminek½łyżeczki
majeranek2łyżeczki
marchew100gramów
mielona czerwona papryka1.5łyżeczki
olej słonecznikowy30mililitrów
przyprawa do gulaszu¼łyżeczki
sól1.5łyżeczki
woda1200mililitrów
ziemniaki380gramów

 

Przepis

1. 

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 30 mililitrów  przyprawa do gulaszu ¼ łyżeczki

Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju z odrobiną przyprawy.

2. 

ziemniaki 300 gramów  marchew 100 gramów

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. Marchewkę obieramy i trzemy na grubej tarce. Obydwa składniki smażymy przez 5 minut na cebuli.

3. 

boczniak ostrygowaty 600 gramów

Myjemy boczniaki.

4. 

mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki  sól 1.5 łyżeczki  kminek ½ łyżeczki  woda 1200 mililitrów

Kroimy je w paski i dodajemy do ziemniaków z marchewką, dodajemy paprykę, sól oraz kminek. Mieszamy, dolewamy gorącej wody i gotujemy przez 20 minut.

5. 

ziemniaki 80 gramów  czosnek 4 ząbki  majeranek 2 łyżeczki

Zagęszczamy ziemniakami startymi na drobnej tarce. Następnie dodajemy je do zupy razem z rozgniecionym czosnkiem. Zagotowujemy i dosypujemy majeranek. Na koniec możemy jeszcze dosolić według smaku.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie