swiatwemnie.pl

Flaczki z boczniaków

     

Fałszywe flaczki z boczniaków ostrygowatych, które są tak samo smaczne jak prawdziwe.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

Boczniak ostrygowaty600gramów
Cebula100gramów
Czosnek4ząbki
Kminek½łyżeczki
Majeranek2łyżeczki
Marchew100gramów
Mielona czerwona papryka1.5łyżeczki
Olej słonecznikowy30mililitrów
Przyprawa do gulaszu¼łyżeczki
Sól1.5łyżeczki
Woda1200mililitrów
Ziemniaki380gramów

1. 

cebula 100 g  olej słonecznikowy 30 ml  przyprawa do gulaszu ¼ łyżeczki

Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju z odrobiną przyprawy.

2. 

ziemniaki 300 g  marchew 100 g

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. Marchewkę obieramy i trzemy na grubej tarce. Obydwa składniki smażymy przez 5 minut na cebuli.

3. 

boczniak ostrygowaty 600 g

Myjemy boczniaki.

4. 

mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki  sól 1.5 łyżeczki  kminek ½ łyżeczki  woda 1200 ml

Kroimy je w paski i dodajemy do ziemniaków z marchewką, dodajemy paprykę, sól oraz kminek. Mieszamy, dolewamy gorącej wody i gotujemy przez 20 minut.

5. 

ziemniaki 80 g  czosnek 4 ząbki  majeranek 2 łyżeczki

Zagęszczamy ziemniakami startymi na drobnej tarce. Następnie dodajemy je do zupy razem z rozgniecionym czosnkiem. Zagotowujemy i dosypujemy majeranek. Na koniec możemy jeszcze dosolić według smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się