PRZEPISY

Tort jabłkowo-mascarpone bez pieczenia

Tort jabłkowo-mascarpone bez pieczenia

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Wyjątkowo smaczny i soczysty tort.

przepis,fotoprzepis,jabłka,mascarpone,Torty,Bez pieczenia

Torty

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

Delikatny chudy twaróg

250

225

gramów

kcal

budyń waniliowy w proszku

74

263

gramów

kcal

cukier kryształ

80

322

gramów

kcal

cukier puder

80

311

gramów

kcal

cynamon mielony

1

13

łyżeczka

kcal

herbatniki maślane

250

1225

gramów

kcal

jabłka

800

488

gramów

kcal

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu

50

35

gramów

kcal

kakao proszek

0

??

kcal

mascarpone

300

1161

gramów

kcal

masło

150

1101

gramów

kcal

olej kokosowy

30

267

gramów

kcal

posypka czekoladowa

80

380

gramów

kcal

sok z cytryny

20

5

mililitrów

kcal

woda

400

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Spód

herbatniki maślane 250 gramów

Herbatniki na drobno mielimy albo kruszymy.

Herbatniki na drobno mielimy albo kruszymy....

2. 

masło 150 gramów

Rozpuszczamy masło i dolewamy do herbatników.

Rozpuszczamy masło i dolewamy do herbatników....

3. 

olej kokosowy 30 gramów

Dodajemy kokosowy olej i ręką dobrze mieszamy.

Dodajemy kokosowy olej i ręką dobrze mieszamy....

4. 

Herbatnikową miazgę wkładamy do tortowej formy i dobrze ubijamy.

Herbatnikową miazgę wkładamy do tortowej formy...

5. Jabłkowe nadzienie

jabłka 800 gramów  cukier kryształ 80 gramów  cynamon mielony 1 łyżeczka  woda 100 mililitrów

Jabłka obieramy i kroimy na małe kostki. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier, cynamon i wodę. 10 minut gotujemy.

Jabłka obieramy i kroimy na małe kostki....

6. 

woda 300 mililitrów  budyń waniliowy w proszku 74 gramów

Budyń w proszku wymieszamy w wodzie...

Budyń w proszku wymieszamy w wodzie......

7. 

...dolewamy do jabłek i gotujemy do zgęstnienia. Delikatnie mieszamy aby się jabłka nie rozbiły. Zostawiamy do częściowego ostygnięcia.

...dolewamy do jabłek i gotujemy do zgęstnienia....

8. 

sok z cytryny 20 mililitrów

Dodajemy świeży sok z cytryny.

Dodajemy świeży sok z cytryny....

9. 

Jabłkowe nadzienie równomiernie rozkładamy na spód i schładzamy. Zostawiamy do całkowitego schłodzenia.

Jabłkowe nadzienie równomiernie rozkładamy na...

10. Mascarpone-twarogowy krem

mascarpone 300 gramów  Delikatny chudy twaróg 250 gramów  cukier puder 80 gramów  jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 50 gramów

Mascarpone mieszamy z twarogiem, cukrem i jogurtem.

Mascarpone mieszamy z twarogiem, cukrem i...

11. 

posypka czekoladowa 80 gramów

Do kremu dodajemy drobne kawałki czekolady - do dekoracji cukierniczych.

Do kremu dodajemy drobne kawałki czekolady - do...

12. 

Krem nacieramy na jabłkowe nadzienie i schładzamy.

Krem nacieramy na jabłkowe nadzienie i...

13. Wskazówka na udekorowanie

Na papierze do pieczenia narysujemy jabłko, papier przekładamy i wycinamy narysowane jabłko. Dzięki przekładaniu papieru wytworzy nam się więcej szablonów jabłek.

Na papierze do pieczenia narysujemy jabłko,...

14. 

Papierowe jabłka układamy na tort.

Papierowe jabłka układamy na tort....

15. 

kakao proszek

Posypujemy przesianym kakaem a papierowe szablony ostrożnie usuwamy.

Posypujemy przesianym kakaem a papierowe szablony...

16. 

Tort zostawiamy w chłodnym miejscu do zestalenia co najmniej 4 godziny do podawania. Przed podaniem kroimy na większe lub mniejsze porcje według smaku, lub w zależności od liczby gości.

Tort zostawiamy w chłodnym miejscu do zestalenia...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się