PRZEPISY
Smaczne kawałki indyka w sosie curry - śmietanowym podawane z makaronem.
Przepis na przygotowanie sosu z sera pleśniowego typu Lazur do makaronu lub grillowanego mięska.
W smaku ciekawe, delikatnie słodkie kluseczki.
Proste haluszki z mąki i wody doskonałe do różnych gulaszy. Mogą być też podawane jako samodzielne danie na słodko z makiem i cukrem ... albo na słono z twarogiem i smażonym boczkiem.
Gęsta zupa z boczniaków z warzywami i doskonałym domowym makaronem - kluseczkami.
Tofu marynowane w prostej marynacie smażone na patelni do grillowania z marchewką, grzybami, pędami bambusa i ryżowym makaronem.
Przepis na przygotowanie klasycznego włoskiego dania ze specjalnie przygotowanym beszamelem.
Ulubione, tradycyjne, słowackie pierogi ze śmietaną i boczkiem. Podaje się je według smaku z posiekanym szczypiorkiem, koperkiem lub smażoną cebulką.
Kluski z ziemniaczanego ciasta przygotowane z kiszoną kapustą i pieczonym boczkiem.
Słodka kolacja, szybko na stole. Podajemy z cukrem i cynamonem.
Kolorowy wok z azjatyckiej kuchni. Podajemy z ryżem albo ryżowym makaronem.
Gulasz z duszonych indyczych piersi na łagodnej słodkiej śmietanie nadaje się do kluseczek, ale również do makaronów czy ryżu. Jest to klasyczne i efektowne mało wymagające danie.
Przepis na przygotowanie wegetariańskiej alternatywy gulaszu. Boczniak ostrygowaty jest bogatym źródłem naturalnych witamin i minerałów, zawiera witaminy B, D, C, K, ale także wysokiej jakości białka. Podajemy z parzonym knedlem, makaronami ...
Tradycyjne słowackie danie o niepowtarzalnym smaku, wysokiej wartości energetycznej i pozytywnym wpływie na przewód pokarmowy.
Ugotowaliście sobie wołową zupę lub rosół. Jeśli zostało wam niezjedzone gotowane mięso polecamy wam naprawdę wyśmienity sos z niego. Nadaje się do makaronów ale i do kluseczek, ziemniaków czy knedli.
Sos nadaje się na konsumpcję z makaronami. Bardzo smaczny jest również z parzonym knedlem.
Pięknie pachnący gęsty sos o lekko pikantnym smaku. W kuchni ma różne możliwości zastosowania, najczęściej z makaronami.
Podajemy z makaronem albo z parzonym knedlem.
Smaczna wieprzowinka w musztardowym sosie z porem i jabłkami. Podajemy z ryżem albo makaronem.
Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] to ludowa nazwa tradycyjnego włoskiego sosu do makaronów, którego podstawę tworzą solony suszony boczek z wieprzowego karku, pomidory i ser pecorino. Można go dodawać również do innych rodzai ...

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się