swiatwemnie.pl

Kapuściana zupa redukująca

    

Magiczna zupa, która odciąży wasze ciało po dniach biesiadowania. Mimo że jest głównym elementem tzw. Diety kapuścianej, to już 1 - 2 dni jej spożywania potrafią zrobić swoje.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

cebula500gramów
czarny pieprz mielony-
kapusta biała1500gramów
papryka100gramów
pomidory w puszce400gramów
przyprawa chili-
przyprawa curry-
seler150gramów
woda3.5litra

1. Przygotowanie warzyw

kapusta biała 1500 gramów  cebula 500 gramów  papryka 100 gramów  seler 150 gramów

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do podstawowych składników możemy dodać też marchew, pietruszkę i czosnek.

Przygotowanie warzyw

2. 

woda 3.5 litra  pomidory w puszce 400 gramów  czarny pieprz mielony  przyprawa chili  przyprawa curry

Warzywa wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy gotowane pomidory w puszce. Wszystko razem gotujemy a po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy jeszcze 25 minut. Zupę nie miałoby się solić, ale możemy dodać przypraw do smaku.

3. Podajemy

Zupę podajemy zawsze gdy złapie nas głód. Kilka razy dziennie. Ważne jest by podczas jej konsumowania przyjmować duże ilości płynów, ponieważ ma właściwości odwadniające.

Podajemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się