swiatwemnie.pl

Kapuściana zupa redukująca

Magiczna zupa, która odciąży wasze ciało po dniach biesiadowania. Mimo że jest głównym elementem tzw. Diety kapuścianej, to już 1 - 2 dni jej spożywania potrafią zrobić swoje.

 

Ilość porcji: 12

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula500gramów
Czarny pieprz mielonyg
Kapusta biała1500gramów
Papryka100gramów
Pomidory w puszce400gramów
Przyprawa chilig
Przyprawa curryg
Seler150gramów
Woda3.5litra

1. Przygotowanie warzyw

kapusta biała 1500 g  cebula 500 g  papryka 100 g  seler 150 g

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do podstawowych składników możemy dodać też marchew, pietruszkę i czosnek.

Przygotowanie warzyw

2. 

woda 3.5 litra  pomidory w puszce 400 g  czarny pieprz mielony  przyprawa chili  przyprawa curry

Warzywa wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy gotowane pomidory w puszce. Wszystko razem gotujemy a po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy jeszcze 25 minut. Zupę nie miałoby się solić, ale możemy dodać przypraw do smaku.

3. Podajemy

Zupę podajemy zawsze gdy złapie nas głód. Kilka razy dziennie. Ważne jest by podczas jej konsumowania przyjmować duże ilości płynów, ponieważ ma właściwości odwadniające.

Podajemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się