Kapuściana zupa redukująca
Magiczna zupa, która odciąży wasze ciało po dniach biesiadowania. Mimo że jest głównym elementem tzw. Diety kapuścianej, to już 1 - 2 dni jej spożywania potrafią zrobić swoje.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 500 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
kapusta biała | 1500 | gramów | |
papryka | 100 | gramów | |
pomidory w puszce | 400 | gramów | |
przyprawa chili | - | ||
przyprawa curry | - | ||
seler | 150 | gramów | |
woda | 3.5 | litra |
Przepis
1. Przygotowanie warzyw
kapusta biała 1500 gramów • cebula 500 gramów • papryka 100 gramów • seler 150 gramów
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do podstawowych składników możemy dodać też marchew, pietruszkę i czosnek.
2.
woda 3.5 litra • pomidory w puszce 400 gramów • czarny pieprz mielony • przyprawa chili • przyprawa curry
Warzywa wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy gotowane pomidory w puszce. Wszystko razem gotujemy a po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy jeszcze 25 minut. Zupę nie miałoby się solić, ale możemy dodać przypraw do smaku.
3. Podajemy
Zupę podajemy zawsze gdy złapie nas głód. Kilka razy dziennie. Ważne jest by podczas jej konsumowania przyjmować duże ilości płynów, ponieważ ma właściwości odwadniające.
Smacznego!