swiatwemnie.pl

Cielęce pieczone kotlety

     

Delikatne kotlety przygotowane w odwróconej potrójnej panierce, lekko podsmażone i duszeniem dopieczone w piekarniku. Podajemy według smaku: z ziemniaczaną sałatką, gotowanymi ziemniakami, ryżem lub z lekką warzywną sałatką.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

1. 

łopatka cielęca 1200 g

Mięso myjemy i osuszamy.

2. 

Kroimy na 10 płatów-kotletów.

3. 

Kotlety z obydwóch stron wyklepujemy.

4. 

sól  bułka tarta  jajka kurze 8 sztuk  mąka chlebowa pszenna T750

Stopniowo, po jednym, kotlety solimy, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku z solą i w mące.

5. 

olej rzepakowy

Szybko smażymy na gorącej patelni z jednej ...

6. 

... i z drugiej strony. Układamy w głębokim naczyniu żaroodpornym.

7. 

woda 300 ml

Podlewamy wodą.

8. 

Pieczemy w piekarniku przykryte 30 minut, odkrywamy i 10 minut jeszcze dopiekamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się