PRZEPISY

Cielęce pieczone kotlety

Cielęce pieczone kotlety

Delikatne kotlety przygotowane w odwróconej potrójnej panierce, lekko podsmażone i duszeniem dopieczone w piekarniku. Podajemy według smaku: z ziemniaczaną sałatką, gotowanymi ziemniakami, ryżem lub z lekką warzywną sałatką.

przepis,fotoprzepis,łopatka cielęca,bułka tarta,jajka kurze,mąka chlebowa pszenna T750,Cielęcina,Bezlaktozowe

Cielęcina

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bułka tarta-
jajka kurze8sztuk
mąka chlebowa pszenna T750-
olej rzepakowy-
sól-
woda300mililitrów
łopatka cielęca1200gramów

 

Przepis

1. 

łopatka cielęca 1200 gramów

Mięso myjemy i osuszamy.

2. 

Kroimy na 10 płatów-kotletów.

3. 

Kotlety z obydwóch stron wyklepujemy.

4. 

sól  bułka tarta  jajka kurze 8 sztuk  mąka chlebowa pszenna T750

Stopniowo, po jednym, kotlety solimy, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku z solą i w mące.

5. 

olej rzepakowy

Szybko smażymy na gorącej patelni z jednej ...

6. 

... i z drugiej strony. Układamy w głębokim naczyniu żaroodpornym.

7. 

woda 300 mililitrów

Podlewamy wodą.

8. 

Pieczemy w piekarniku przykryte 30 minut, odkrywamy i 10 minut jeszcze dopiekamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie