Miso zupa z fasolką szparagową

Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Ta propozycja jest z gotowaną fasolką szparagową i gotowanym jajkiem.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,fasolka szparagowa (strąki),Pasta Miso,Zupy z roślin strączkowych,Kuchnia japońska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zupy z roślin strączkowych
Kuchnia japońska
Kategorie
Zupy z roślin strączkowych › Kuchnia japońska › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Kuchnia azjatycka › Sezon - Fasolka szparagowa zielona (strąki) ›Składniki
Składniki
Awase Dashi przepis | 1 ?? | litr kcal | |
Kombu Dashi przepis | 0 ?? | kcal | |
Pasta Miso | 2 60 | łyżki kcal | |
Wywar Dashi przepis | 0 ?? | kcal | |
fasolka szparagowa (strąki) | 100 31 | gramów kcal | |
jajka kurze | 5 440 | sztuk kcal |
Przepis
1.
Awase Dashi przepis 1 litr • Wywar Dashi przepis • Kombu Dashi przepis
Podstawą na zupę Miso jest wywar - dashi. Możecie sobie wybrać spośród kilku alternatyw, w tym dla wegan.
.jpg?mtime=1728734728)

4.
Zupę doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy.
5.
jajka kurze 5 sztuk
Jajka gotujemy we wrzącej wodzie na twardo przez około 6 minut. Wylewamy wrzącą wodą i potrząsamy garnkiem tak, by popękały skorupki jajek. Zalewamy zimną wodą i schładzamy 2 minuty. Na mokro jajka obieramy.
6.
Serwujemy z przekrojonym jajkiem.

Smacznego!