swiatwemnie.pl

Steki z kurczaka z sosem z sera pleśniowego

     

Przepis na przygotowanie sosu z sera pleśniowego typu Lazur do makaronu lub grillowanego mięska.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

1. Steki

piersi z kurczaka 500 g  sól  przyprawa do grilla  czarny pieprz mielony

Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na większe kotlety, lekko rozklepujemy, solimy i przyprawiamy.

Steki

2. 

Kotlety na rozgrzanym oleju smażymy z obydwóch stron około 2 minuty a potem dosmażamy w niskiej temperaturze kolejne trzy minuty. Kotlety układamy na ciepły talerz.

3. Sos z sera pleśniowego

śmietana (10-12% tłuszczu) 200 g

Śmietanę podgrzewamy na średnim ogniu ...

Sos z sera pleśniowego

4. 

ser topiony 100 g

Dodajemy serek topiony.

5. 

ser pleśniowy typu Lazur 100 g

Zanim się serek topiony roztopi, trzemy na grubo na tarce ser pleśniowy i dodajemy do śmietanowej podstawy.

6. 

Na najmniejszym płomieniu gotujemy około 5 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, dodajemy około 50 ml mleka.

7. 

Steki polewamy sosem i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się