PRZEPISY

Steki z kurczaka z sosem z sera pleśniowego

Steki z kurczaka z sosem z sera pleśniowego

Przepis na przygotowanie sosu z sera pleśniowego typu Lazur do makaronu lub grillowanego mięska.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,ser pleśniowy typu Lazur,śmietana (10-12% tłuszczu),Kurczak,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
piersi z kurczaka500gramów
przyprawa do grilla-
ser pleśniowy typu Lazur100gramów
ser topiony100gramów
sól-
śmietana (10-12% tłuszczu)200gramów

 

Przepis

1. Steki

piersi z kurczaka 500 gramów  sól  przyprawa do grilla  czarny pieprz mielony

Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na większe kotlety, lekko rozklepujemy, solimy i przyprawiamy.

2. 

Kotlety na rozgrzanym oleju smażymy z obydwóch stron około 2 minuty a potem dosmażamy w niskiej temperaturze kolejne trzy minuty. Kotlety układamy na ciepły talerz.

3. Sos z sera pleśniowego

śmietana (10-12% tłuszczu) 200 gramów

Śmietanę podgrzewamy na średnim ogniu ...

4. 

ser topiony 100 gramów

Dodajemy serek topiony.

5. 

ser pleśniowy typu Lazur 100 gramów

Zanim się serek topiony roztopi, trzemy na grubo na tarce ser pleśniowy i dodajemy do śmietanowej podstawy.

6. 

Na najmniejszym płomieniu gotujemy około 5 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, dodajemy około 50 ml mleka.

7. 

Steki polewamy sosem i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się