swiatwemnie.pl

Łazanki z czerwoną kapustą

     

Słodka kolacja, szybko na stole. Podajemy z cukrem i cynamonem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

Cebula100gramów
Czerwona kapusta500gramów
Kminek½łyżeczki
Olej rzepakowy4łyżki
Sól½łyżeczki
Woda50mililitrów

1. 

cebula 100 g  olej rzepakowy 4 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

czerwona kapusta 500 g

Kapustę na grubo trzemy.

3. 

Do cebuli dodajemy cukier, karmelizujemy go,...

4. 

sól ½ łyżeczki  kminek ½ łyżeczki  woda 50 ml

...dodajemy kapustę, troszkę soli i kminek. Podlewamy wodą, którą możemy według potrzeby dopełnić, jeśli kapusta jest sucha. Mieszamy i pod pokrywką dusimy do miękkości (20 minut).

5. 

Łazanki gotujemy w bardzo delikatnie słonej wodzie. Odcedzamy, przepłukujemy pod zimną bieżącą wodą...

6. 

...i dodajemy razem z masłem do kapusty.

7. 

Mieszamy i możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się