swiatwemnie.pl

Wieprzowina z musztardowym sosem

     

Smaczna wieprzowinka w musztardowym sosie z porem i jabłkami. Podajemy z ryżem albo makaronem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Brandy2łyżki
Czarny pieprz mielony
Jabłka300gramów
Musztarda stołowa3łyżki
Mąka chlebowa pszenna t7501łyżeczka
Olej słonecznikowy30mililitrów
Por200gramów
Słodka śmietana do gotowania100mililitrów
Tymianek
Udo wieprzowe600gramów
Woda200mililitrów

1. 

Udo wieprzowe 600 g  jabłka 300 g  por 200 g

Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka obieramy i kroimy na plasterki. Por myjemy i kroimy na kółeczka.

2. 

olej słonecznikowy 30 ml  woda 200 ml

Na dużej patelni rozgrzewamy olej na którym smażymy wieprzowe mięso około dwie minuty z każdej strony, dopóki mięso nie naciągnie i nie zjaśnieje. Dodajemy por i podlewamy wodą, albo rosołem. Zagotowujemy.

3. 

musztarda stołowa 3 łyżki  czarny pieprz mielony  tymianek

Do patelni dodajemy pokrojone jabłka i musztardę. Solimy i przyprawiamy. Na średnim ogniu wszystko razem dusimy dopóki mięso nie będzie miękkie.

4. 

słodka śmietana do gotowania 100 ml  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżeczka  brandy 2 łyżki

Do mięsa dodajemy śmietanę z mąką i sos zagęszczamy. Wlewamy brandy, płomień zwiększamy i jeszcze chwilkę gotujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się