swiatwemnie.pl

Czerwone wytrawne wino w przepisach

 
Wołowe polędwiczki na puree z batatów

Przepis na przygotowanie delikatnych wołowych polędwiczek na redukcji z czerwonego wina. Tak smacznie przygotowane mięso podawane jest z puree ze słodkich ziemniaków i warzyw korzeniowych ze śmietaną oraz ziołami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowina na czerwonym winie

Rustykalny przepis na wołowinę na czerwonym winie z warzywami korzeniowymi, grzybami i tymiankiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Piersi z kaczki z sosem żurawinowym

Szybki przepis na soczyste mięsko z kaczki w wyśmienitym sosie słodko - kwaśnym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Piersi z kaczki w sosie winnym

Soczysta kaczka podawana z delikatnym, aromatycznym sosem winno-śliwkowym oraz ziemniaczanym puree.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Pasterskie ciasto

Tradycyjny angielski przepis na przygotowanie "Shepherd´s Pie", czyli pasterskiego ciasta. To słone mięsne ciasto przygotowuje się z mielonego jagnięcego mięsa. My użyliśmy dostępniejszy wariant i daliśmy mielone wieprzowe mięso, nie ujmując mu na smaku.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Duszona łopatka jagnięca

Przepis na powolne duszenie mięsa z jagnięcia w piekarniku, aromatyzowane rozmarynem i naszpikowane czosnkiem z balsamiczną redukcją.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h. 10 min.

Trudność

średnia

Argentyński zając z groszkiem i kukurydzą

Udka ciemnego zająca argentyńskiego są sprzedawane już wstępnie przygotowane, obłożone boczkiem. Można je przygotować tak jak jest to podane na opakowaniu artykułu, lub można danie wzbogacić o kolejne smaczne składniki.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Wołowy gulasz

Mięciutka i soczysta wołowina w fantastycznym winnym sosie z warzywami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

wysoka

Gulasz cielęcy

Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Spaghetti bolognese

Jeden z wielu rodzajów przepisów na ulubione spaghetti bolognese.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Piersi z kaczki w owocowym sosie

Mięciutkie płaty z kaczki w gęstym owocowym sosie z winem. Serwujemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pijane ciasto z żelatyną

Mało ciasta, żelatyna, dużo owoców i jeszcze więcej bitej śmietany.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Galaretka z wina

Przepis na łagodną galaretkę z wina. Nadaje się na kanapki lub jako dodatek do uroczystego menu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się