swiatwemnie.pl

Argentyński zając z groszkiem i kukurydzą

    

Udka ciemnego zająca argentyńskiego są sprzedawane już wstępnie przygotowane, obłożone boczkiem. Można je przygotować tak jak jest to podane na opakowaniu artykułu, lub można danie wzbogacić o kolejne smaczne składniki.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

argentyński zając - uda 4 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750  olej słonecznikowy  czerwone wytrawne wino 250 ML  cukier kryształ 1 łyżka  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka

Udka rozmrażamy, następnie obtaczamy je w mące i intensywnie podsmażamy na oleju. Wkładamy je do piekarnika, polewamy czerwonym winem, dodajemy cukier, sól oraz pieprz. Na udka układamy plasterki boczku które były dołączone do zakupionego mięsa. Piekarnik zamykamy i pieczemy około godziny. Co każdy kwadrans piekarnik otwieramy i polewamy zająca sosem z wypieku, według potrzeby dolewamy wino i odrobinę wody. Miękkie mięso odkrywamy i w wyższej temperaturze dopiekamy na chrupiąco.

2. 

masło 50 gramów  groszek mrożony 300 gramów  mrożona kukurydza 300 gramów  woda

Na patelni roztapiamy masło i dodajemy groszek z kukurydzą. Solimy i dusimy na miękko. Według potrzeby dolewamy trochę wody.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się