PRZEPISY

Galaretka z wina

Galaretka z wina

Przepis na łagodną galaretkę z wina. Nadaje się na kanapki lub jako dodatek do uroczystego menu.

przepis,fotoprzepis,czerwone wytrawne wino,Agar,cukier kryształ,Słone przekąski,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Agar8gramów
cukier kryształ500gramów
czerwone wytrawne wino0.7litra
sok z cytryny50mililitrów

 

Przepis

1. 

czerwone wytrawne wino 0.7 litra  Agar 8 gramów  cukier kryształ 500 gramów  sok z cytryny 50 mililitrów

W małej ilości wina mieszamy agar w proszku. Dodajemy resztę składników i doprowadzamy do wrzenia często mieszając przez 5 minut.

2. 

Gorące dawkujemy do mniejszych słoiczków lub pojemniczków, zamykamy, obracamy i odstawiamy do ostudzenia. Przechowujemy w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie