swiatwemnie.pl

Galaretka z wina

    

Przepis na łagodną galaretkę z wina. Nadaje się na kanapki lub jako dodatek do uroczystego menu.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Agar8gramów
cukier kryształ500gramów
czerwone wytrawne wino0.7litra
sok z cytryny50mililitrów

1. 

czerwone wytrawne wino 0.7 litra  Agar 8 gramów  cukier kryształ 500 gramów  sok z cytryny 50 mililitrów

W małej ilości wina mieszamy agar w proszku. Dodajemy resztę składników i doprowadzamy do wrzenia często mieszając przez 5 minut.

2. 

Gorące dawkujemy do mniejszych słoiczków lub pojemniczków, zamykamy, obracamy i odstawiamy do ostudzenia. Przechowujemy w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się