swiatwemnie.pl

Klasyczne kotlety schabowe

     

Najbardziej klasyczny kotlet.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

schab wieprzowy  sól  mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze  bułka tarta  olej do frytek

Schab wieprzowy myjemy, osuszamy i kroimy na płaty - kotlety. Na drewnianej desce wyklepujemy na cienko. Kotlety solimy, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem na patelni 10 minut. Potem kotlety obracamy i na drugiej stronie smażymy już bez przykrycia 8 - 10 minut. Kontrolujemy temperaturę oleju, by się zbyt mocno nie rozgrzał a kotlety nie przypaliły.

2. 

Podajemy z sałatką ziemniaczaną.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się