PRZEPISY

Pieczone marynowane żeberka

Pieczone marynowane żeberka

Marynata smakoszy i dobrej jakości mięsko to podstawa dla tego przysmaku piwoszy i majstrów grilla.

przepis,fotoprzepis,żeberka wieprzowe,czosnek suszony,sos sojowy,sos Worcestershire,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czosnek suszony1łyżeczka
ketchup2łyżki
majeranek1łyżeczka
olej słonecznikowy1.5decylitra
sos Worcestershire2łyżeczki
sos sojowy2łyżki
sól½łyżeczki
żeberka wieprzowe1kilogram

 

Przepis

1. 

żeberka wieprzowe 1 kilogram  olej słonecznikowy 1.5 decylitra  czosnek suszony 1 łyżeczka  sól ½ łyżeczki  sos sojowy 2 łyżki  sos Worcestershire 2 łyżeczki  majeranek 1 łyżeczka  ketchup 2 łyżki

Wymienione składniki razem mieszamy i w wytworzonej marynacie obtaczamy żeberka. Obtoczone mięso wkładamy do woreczka foliowego albo zapakowujemy do folii aluminiowej. Odkładamy na 1-2 dni do lodówki.

2. 

Marynowane żeberka gotujemy na parze, podlane wodą i przykryte pokrywką, około godziny do miękkości.

3. 

Ugotowane żeberka zapiekamy w piekarniku na 200°C około 20 min.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie