swiatwemnie.pl

Pieczone marynowane żeberka

Marynata smakoszy i dobrej jakości mięsko to podstawa dla tego przysmaku piwoszy i majstrów grilla.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 1 h. 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Czosnek suszony1łyżeczka
Ketchup2łyżki
Majeranek1łyżeczka
Olej słonecznikowy1.5decylitra
Sos sojowy2łyżki
Sos worcestershire2łyżeczki
Sól½łyżeczki
Żeberka wieprzowe1kilogram

1. 

żeberka wieprzowe 1 kg  olej słonecznikowy 1.5 dl  czosnek suszony 1 łyżeczka  sól ½ łyżeczki  sos sojowy 2 łyżki  sos Worcestershire 2 łyżeczki  majeranek 1 łyżeczka  ketchup 2 łyżki

Wymienione składniki razem mieszamy i w wytworzonej marynacie obtaczamy żeberka. Obtoczone mięso wkładamy do woreczka foliowego albo zapakowujemy do folii aluminiowej. Odkładamy na 1-2 dni do lodówki.

2. 

Marynowane żeberka gotujemy na parze, podlane wodą i przykryte pokrywką, około godziny do miękkości.

3. 

Ugotowane żeberka zapiekamy w piekarniku na 200°C około 20 min.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się