PRZEPISY

Pieczony schab ze śliwkami

Pieczony schab ze śliwkami

Pieczone mięso z lekko słodkim posmakiem.

przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,śliwki suszone,czosnek,boczek z Orawy,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

boczek z Orawy-
czosnek6ząbków
mielona czerwona papryka-
schab wieprzowy1000gramów
sól-
śliwki suszone100gramów

 

Przepis

1. 

schab wieprzowy 1000 gramów

Schab myjemy i osuszamy. Za pomocą noża z długim ostrym ostrzem robimy w nim z każdej strony otwory.

2. 

śliwki suszone 100 gramów  czosnek 6 ząbków  sól  mielona czerwona papryka

Do otworów wciskamy na ciasno śliwki. Mięso dostatecznie solimy, smarujemy papryką i przeciśniętym czosnkiem.

3. 

boczek z Orawy

Całe mięso obkładamy plasterkami boczku i za pomocą nici boczek do mięsa przywiązujemy.

4. 

Mięso wkładamy do brytfanny, podlewamy wodą, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku na 180°C 60 do 90 minut. Mięso odkrywamy i jeszcze 10 minut zapiekamy.

5. 

Gdy boczek będzie na wierzchu chrupiący, mięso wyciągamy, usuwamy nicie, kroimy i od razu podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie