PRZEPISY

Odwrócone wieprzowe kotlety

Odwrócone wieprzowe kotlety

Wyjątkowo delikatne i smaczne wieprzowe kotlety.

przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,jajka kurze,mąka luksusowa pszenna T550,bułka tarta,Wieprzowina,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bułka tarta100gramów
jajka kurze1sztuka
mąka luksusowa pszenna T550100gramów
oliwa100mililitrów
schab wieprzowy400gramów

 

Przepis

1. Wyklepujemy kotlety

schab wieprzowy 400 gramów

Z wieprzowego schabu wykrawamy 3 - 4 kotlety, które wyklepujemy z obydwóch stron. Aby nam mięso przy ubijaniu nie pryskało, przykrywamy je woreczkiem foliowym.

2. Potrójna panierka

jajka kurze 1 sztuka  mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  bułka tarta 100 gramów

Przygotowujemy składniki na potrójną panierkę (mąka, jajka, bułka tarta). Kotlet wieprzowy solimy, panierujemy najpierw w bułce tartej, potem w jajku a na koniec w mące.

3. Smażenie na oleju

oliwa 100 mililitrów

Na patelni na małym ogniu rozgrzewamy olej. Wieprzowe kotlety szybko smażymy na oleju z jednej i z drugiej strony na złoty kolor.

4. Pieczenie w piekarniku

Usmażone kotlety wkładamy do brytfanny, podlewamy wodą. Kotlety w przykrytej brytfannie pieczemy 60 minut na 150° C w elektrycznym piekarniku z górnym i dolnym ogrzewaniem. Po 60 minutach mięsko jest miękkie i dobrze upieczone.

5. 

Kotlety wyciągamy na talerz. Jako dodatek serwujemy gotowane ziemniaki albo sałatkę jarzynową.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie