PRZEPISY

Dwupiętrowe jabłkowe ciasto

Dwupiętrowe jabłkowe ciasto

Soczyste jabłkowe ciasto, które od razu polubicie!

przepis,fotoprzepis,jabłka,Ciasta,Sezonowe przepisy

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

25

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ100gramów
cukier puder150gramów
cynamon mielony1.5łyżeczki
jabłka1.5kilograma
jajka kurze2sztuki
masło300gramów
mąka luksusowa pszenna T550600gramów
proszek do pieczenia12gramów

 

Przepis

1. 

mąka luksusowa pszenna T550 600 gramów  masło 300 gramów  cukier puder 150 gramów  jajka kurze 2 sztuki  proszek do pieczenia 12 gramów

Z mąki, masła, cukru, jajek i proszku do pieczenia wyrabiamy ciasto.

2. 

Wkładamy je do lodówki na 30 minut. Ciasto dzielimy na 3 części.

3. 

jabłka 1.5 kilograma

Jabłka obieramy i trzemy.

4. 

cukier kryształ 100 gramów  cynamon mielony 1.5 łyżeczki

Do startych jabłek dodajemy cukier i cynamon. Nadzienie dzielimy na dwie części.

5. 

Jedną część ciasta rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Na cieście układamy jedną część nadzienia, przykrywamy drugim rozwałkowanym ciastem, na które rozkładamy drugą część nadzienia. Na wierzch z trzeciej części ciasta wytwarzamy kratkę.

7. 

Pieczemy 180 minut-y w temperaturze 30 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie