PRZEPISY

Dyniowe kotleciki

Dyniowe kotleciki

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

przepis,fotoprzepis,dynia,cebula,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

5

Masa porcji

389 g

Energia porcji

844 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

bułka tarta

100

373

gramów

kcal

cebula

350

154

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

dynia

450

180

gramów

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

100

347

gramów

kcal

nać pietruszki

2

14

łyżki

kcal

olej słonecznikowy

150

1349

mililitrów

kcal

przyprawa kurkuma

1

47

łyżka

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

wieprzowe mięso mielone

570

1482

gramów

kcal

 

Przepis

1. Dynię trzemy

dynia 450 gramów

Dynię obieramy, usuwamy nasionka, miąższ trzemy na grubo.

Dynię obieramy, usuwamy nasionka, miąższ trzemy...

2. Dodajemy cebulę

cebula 350 gramów

Do startej dyni dodajemy drobno nakrojoną cebulę.

Do startej dyni dodajemy drobno nakrojoną...

3. Dodajemy mięso mielone

wieprzowe mięso mielone 570 gramów  nać pietruszki 2 łyżki  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżka

Do farszu dodajemy mięso mielone, nakrojoną natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem i solą.

Do farszu dodajemy mięso mielone, nakrojoną...

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów  bułka tarta 100 gramów  jajka kurze 3 sztuki

Dodajemy mąkę, bułkę tartą i jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy.

Dodajemy mąkę, bułkę tartą i jajka. Wszystko...

5. Smażymy

olej słonecznikowy 150 mililitrów

Na patelni smażymy kotleciki 5 minut pod przykryciem, obracamy i 5 minut smażymy bez przykrycia.

Na patelni smażymy kotleciki 5 minut pod...

6. Serwujemy

Podajemy ciepłe z ziemniaczanym albo selerowym puree.

Podajemy ciepłe z ziemniaczanym albo selerowym...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się