Dyniowe kotleciki

przepis,fotoprzepis,dynia,cebula,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Pichcił
Ilość porcji
5
Masa porcji
389 g
Energia porcji
844 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
bułka tarta | 100 373 | gramów kcal | |
cebula | 350 154 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
dynia | 450 180 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 347 | gramów kcal | |
nać pietruszki | 2 14 | łyżki kcal | |
olej słonecznikowy | 150 1349 | mililitrów kcal | |
przyprawa kurkuma | 1 47 | łyżka kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
wieprzowe mięso mielone | 570 1482 | gramów kcal |
Przepis


3. Dodajemy mięso mielone
wieprzowe mięso mielone 570 gramów • nać pietruszki 2 łyżki • sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • przyprawa kurkuma 1 łyżka
Do farszu dodajemy mięso mielone, nakrojoną natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem i solą.

4.
mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • bułka tarta 100 gramów • jajka kurze 3 sztuki
Dodajemy mąkę, bułkę tartą i jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy.

5. Smażymy
olej słonecznikowy 150 mililitrów
Na patelni smażymy kotleciki 5 minut pod przykryciem, obracamy i 5 minut smażymy bez przykrycia.

6. Serwujemy
Podajemy ciepłe z ziemniaczanym albo selerowym puree.

Smacznego!