PRZEPISY

Dyniowe kotleciki

Dyniowe kotleciki

przepis,fotoprzepis,dynia,cebula,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bułka tarta100gramów
cebula350gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
dynia450gramów
jajka kurze3sztuki
mąka chlebowa pszenna T750100gramów
nać pietruszki2łyżki
olej słonecznikowy150mililitrów
przyprawa kurkuma1łyżka
sól1łyżeczka
wieprzowe mięso mielone570gramów

 

Przepis

1. Dynię trzemy

dynia 450 gramów

Dynię obieramy, usuwamy nasionka, miąższ trzemy na grubo.

2. Dodajemy cebulę

cebula 350 gramów

Do startej dyni dodajemy drobno nakrojoną cebulę.

3. Dodajemy mięso mielone

wieprzowe mięso mielone 570 gramów  nać pietruszki 2 łyżki  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżka

Do farszu dodajemy mięso mielone, nakrojoną natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem i solą.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów  bułka tarta 100 gramów  jajka kurze 3 sztuki

Dodajemy mąkę, bułkę tartą i jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy.

5. Smażymy

olej słonecznikowy 150 mililitrów

Na patelni smażymy kotleciki 5 minut pod przykryciem, obracamy i 5 minut smażymy bez przykrycia.

6. Serwujemy

Podajemy ciepłe z ziemniaczanym albo selerowym puree.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie