swiatwemnie.pl

Dyniowe kotleciki

NO_DESC_

 

Ilość porcji: 5

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Bułka tarta100gramów
Cebula350gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Dynia450gramów
Jajka kurze3sztuki
Mięso mielone570gramów
Mąka chlebowa pszenna t750100gramów
Nać pietruszki2łyżki
Olej słonecznikowy150mililitrów
Przyprawa kurkuma1łyżka
Sól1łyżeczka

1. Dynię trzemy

dynia 450 g

Dynię obieramy, usuwamy nasionka, miąższ trzemy na grubo.

Dynię trzemy

2. Dodajemy cebulę

cebula 350 g

Do startej dyni dodajemy drobno nakrojoną cebulę.

Dodajemy cebulę

3. Dodajemy mięso mielone

mięso mielone 570 g  nać pietruszki 2 łyżki  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżka

Do farszu dodajemy mięso mielone, nakrojoną natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem i solą.

Dodajemy mięso mielone

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 100 g  bułka tarta 100 g  jajka kurze 3 sztuki

Dodajemy mąkę, bułkę tartą i jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy.

5. Smażymy

olej słonecznikowy 150 ml

Na patelni smażymy kotleciki 5 minut pod przykryciem, obracamy i 5 minut smażymy bez przykrycia.

Smażymy

6. Serwujemy

Podajemy ciepłe z ziemniaczanym albo selerowym puree.

Serwujemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się