Wieprzowina w sosie jabłkowym
Podajemy z ryżem.
przepis,fotoprzepis,jabłka,Udo wieprzowe,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina Bezglutenowe Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Sezon - Jabłka (zima) Sezon - Jabłka (jesień)
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 400 | gramów | |
cebula | 100 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
jabłka | 250 | gramów | |
oliwa | 30 | mililitrów | |
pikantny sos chili | 1 | łyżeczka | |
skrobia kukurydziana | 1 | łyżeczka | |
suszone grzyby | 10 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 400 | mililitrów | |
woda | 2 | łyżki |
Przepis
2.
jabłka 250 gramów • suszone grzyby 10 gramów
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Grzyby moczymy w wodzie.

3.
Udo wieprzowe 400 gramów • sól 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Mięso myjemy, kroimy na paseczki i dodajemy do cebuli. Po naciągnięciu mięsa solimy i pieprzymy.

4.
Dodajemy jabłka, odcedzone grzyby ...




Smacznego!