PRZEPISY

Ananasowy sos z jogurtem

Ananasowy sos z jogurtem

Ananasowa raita (Ananas raita, Pineapple Dahi Rait) to popularny indyjski dip, który tak jak każde danie na bazie jogurtu pomaga zmniejszyć pikantność w daniach. Raita (nie tylko ananasowa) podaje się do prawie każdego tradycyjnego indyjskiego menu.

przepis,fotoprzepis,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,ananas w puszce - plastry,Sałatki owocowe,Kuchnia indyjska,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe

Sałatki owocowe

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

8 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Cytrynowy ryż przepis-
Marchwiowo - ziemniaczane sabji w pomidorowym sosie przepis-
Smażony kalafior w cieście z ciecierzycy przepis-
Sos z czerwonej soczewicy z kokosowym mlekiem przepis-
ananas w puszce - plastry200gramów
cukier trzcinowy1łyżeczka
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu250gramów
mięta-
przyprawa mielona kolendra¼łyżeczki
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera½łyżeczki
sól himalajska różowa½łyżeczki

 

Przepis

1. 

przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki  przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki  sól himalajska różowa ½ łyżeczki

Do miski wsypujemy przyprawy i sól.

2. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 gramów  ananas w puszce - plastry 200 gramów

Dodajemy jogurt i mieszamy. Ananasa kroimy i dodajemy do jogurtu.

3. 

cukier trzcinowy 1 łyżeczka  mięta

Według smaku możemy dodać troszkę trzcinowego cukru i na drobno nasiekaną świeżą miętę.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie