swiatwemnie.pl

Ananasowy sos z jogurtem

     

Ananasowa raita (Ananas raita, Pineapple Dahi Rait) to popularny indyjski dip, który tak jak każde danie na bazie jogurtu pomaga zmniejszyć pikantność w daniach. Raita (nie tylko ananasowa) podaje się do prawie każdego tradycyjnego indyjskiego menu.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

8 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki  przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki  sól himalajska różowa ½ łyżeczki

Do miski wsypujemy przyprawy i sól.

2. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 g  ananas w puszce - plastry 200 g

Dodajemy jogurt i mieszamy. Ananasa kroimy i dodajemy do jogurtu.

3. 

cukier trzcinowy 1 łyżeczka  mięta

Według smaku możemy dodać troszkę trzcinowego cukru i na drobno nasiekaną świeżą miętę.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się