ActiFry Warzywne kotleciki
Przepis na warzywne kotleciki przygotowane z minimalną ilością oleju.
przepis,fotoprzepis,marchew,pietruszka,seler,groszek konserwowy,cebula,Dania wegetariańskie,Przepisy dla ActiFry 2 w 1,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie Przepisy dla ActiFry 2 w 1 Bezlaktozowe Sezon - Seler Sezon - Cebula Sezon - Marchewka
Składniki
Składniki
bułka tarta | 50 | gramów | |
bułka tarta | - | ||
cebula | 100 | gramów | |
groszek konserwowy | 50 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
marchew | 150 | gramów | |
nać pietruszki | 1 | łyżka | |
oliwa | 1 | łyżka | |
pietruszka | 150 | gramów | |
seler | 100 | gramów |
Przepis
1. Przygotowanie kotlecików
marchew 150 gramów • pietruszka 150 gramów • seler 100 gramów • groszek konserwowy 50 gramów • cebula 100 gramów • jajka kurze 2 sztuki • bułka tarta 50 gramów
Ugotowane warzywa delikatnie miksujemy, dodajemy na drobno pokrojoną cebulkę, jajka, bułkę tartą. Wszystko razem mieszamy. W przypadku że ciasto jest rzadkie dodajemy bułkę tartą według potrzeby.



4. W patelni ActiFry
oliwa 1 łyżka
Kotleciki wkładamy do patelni urządzenia ActiFry, podlewamy łyżeczką oleju. Nastawiamy 12 minut. W połowie czasu kotleciki obracamy i dalej pieczemy.

Smacznego!