Suflet z dyni
Najsmaczniejsza szybka przekąska z dyni.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Słone przekąski,Sezonowe przepisy
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 270 | gramów | |
dynia hokkaido | 700 | gramów | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
kasza manna | 70 | gramów | |
masło | - | ||
mielona gałka muszkatołowa | - | ||
olej rzepakowy | 1 | łyżka | |
ser Eidam | 100 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
wino białe wytrawne | 150 | mililitrów |
Przepis
2.
dynia hokkaido 700 gramów • wino białe wytrawne 150 mililitrów
Dynię obieramy, za pomocą łyżki wyciągamy z niej nasionka. Miąższ trzemy. Starty miąższ dodajemy do usmażonej cebulki. Zalewamy winem i 15 minut dusimy.
4.
Uduszona dynię razem z cebulą przekładamy do większej miski. Odstawiamy do wystudzenia. Ręcznym blenderem miksujemy mieszankę na puree.
5.
ser Eidam 100 gramów • kasza manna 70 gramów • sól 1 łyżeczka • mielona gałka muszkatołowa
Do wystudzonej masy dodajemy żółtka, ser, kaszę manną, szczyptę gałki muszkatołowej i sól. Na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek.
Smacznego!