Suflet z dyni

Najsmaczniejsza szybka przekąska z dyni.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Słone przekąski
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 270 119 | gramów kcal | |
dynia hokkaido | 700 280 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
kasza manna | 70 253 | gramów kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mielona gałka muszkatołowa | 0 ?? | kcal | |
olej rzepakowy | 1 135 | łyżka kcal | |
ser Eidam | 100 286 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
wino białe wytrawne | 150 123 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
dynia hokkaido 700 gramów • wino białe wytrawne 150 mililitrów
Dynię obieramy, za pomocą łyżki wyciągamy z niej nasionka. Miąższ trzemy. Starty miąższ dodajemy do usmażonej cebulki. Zalewamy winem i 15 minut dusimy.


4.
Uduszona dynię razem z cebulą przekładamy do większej miski. Odstawiamy do wystudzenia. Ręcznym blenderem miksujemy mieszankę na puree.

5.
ser Eidam 100 gramów • kasza manna 70 gramów • sól 1 łyżeczka • mielona gałka muszkatołowa
Do wystudzonej masy dodajemy żółtka, ser, kaszę manną, szczyptę gałki muszkatołowej i sól. Na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek.


Smacznego!