swiatwemnie.pl

Zupa dyniowa ze śmietaną

Prosta zupa z marchwi i dyni z koperkiem i śmietaną. Idealna podczas jesiennego sezonu dyniowego.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

oliwa 2 łyżki  cebula 100 g  liść laurowy 1 sztuka

Cebulę zeszklimy z liściem laurowym na oliwie.

2. 

marchew 300 g  kostka wołowa 10 g

Marchew obieramy i dodajemy do garnka. Przez chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą. Dodajemy kostkę wołową lub wywar wołowy zamiast wody.

3. 

dynia hokkaido 300 g  koper  czarny pieprz mielony  sól

Podczas gdy marchew się gotuje, obieramy dynię i dodajemy do garnka. Doprawiamy koprem, solą i pieprzem. Gotujemy przez kolejne 15 min.

4. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 ml

Wyciągamy liść laurowy a zawartość garnka miksujemy przy pomocy miksera dodając kwaśnej śmietany. Doprowadzamy do wrzenia (około 5 minut) i możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się