Zupa dyniowa ze śmietaną
Prosta zupa z marchwi i dyni z koperkiem i śmietaną. Idealna podczas jesiennego sezonu dyniowego.
przepis,fotoprzepis,marchew,dynia hokkaido,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Zupy jarzynowe,,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
dynia hokkaido | 300 | gramów | |
koper | - | ||
kostka wołowa | 10 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 200 | mililitrów | |
liść laurowy | 1 | sztuka | |
marchew | 300 | gramów | |
oliwa | 2 | łyżki | |
sól | - |
Przepis
1.
oliwa 2 łyżki • cebula 100 gramów • liść laurowy 1 sztuka
Cebulę zeszklimy z liściem laurowym na oliwie.
2.
marchew 300 gramów • kostka wołowa 10 gramów
Marchew obieramy i dodajemy do garnka. Przez chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą. Dodajemy kostkę wołową lub wywar wołowy zamiast wody.

3.
dynia hokkaido 300 gramów • koper • czarny pieprz mielony • sól
Podczas gdy marchew się gotuje, obieramy dynię i dodajemy do garnka. Doprawiamy koprem, solą i pieprzem. Gotujemy przez kolejne 15 min.

4.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 mililitrów
Wyciągamy liść laurowy a zawartość garnka miksujemy przy pomocy miksera dodając kwaśnej śmietany. Doprowadzamy do wrzenia (około 5 minut) i możemy podawać.

Smacznego!