swiatwemnie.pl

Potrawka Hokkaido

Przepis na łagodną potrawkę z dyni hokkaido. Pasuje do niej gotowane jajko, gotowane ziemniaki lub grillowana ryba.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Czerwona cebula200gramów
Dynia hokkaido600gramów
Koper½łyżeczki
Kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)250mililitrów
Masło20gramów
Mielona gałka muszkatołowa¼łyżeczki
Pieprz biały mielony¼łyżeczki
Przyprawa warzywna½łyżeczki
Tabasco
Woda2decylitry

1. 

masło 20 g  czerwona cebula 200 g

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Smażymy ją na maśle w garnku.

2. 

dynia hokkaido 600 g  woda 2 dl  przyprawa warzywna ½ łyżeczki  pieprz biały mielony ¼ łyżeczki  koper ½ łyżeczki  mielona gałka muszkatołowa ¼ łyżeczki  tabasco

Hokkaido obieramy i trzemy na drobno. Dodajemy do garnka. Chwilkę smażymy i doprawiamy. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut.

3. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 ml

Do garnka wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze 5 - 10 minut często mieszając.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się