Hokkaido strudel z rodzynkami
Doskonały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, rodzynkami i osłodzony klonowym syropem.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,syrop klonowy,Strudle,,Sezonowe przepisy
Strudle
Składniki
Składniki
bułka tarta | 4 | łyżki | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
dynia hokkaido | 500 | gramów | |
rodzynki | 20 | gramów | |
syrop klonowy | 4 | łyżki |
Przepis

2.
dynia hokkaido 500 gramów • syrop klonowy 4 łyżki • rodzynki 20 gramów • bułka tarta 4 łyżki
Dynię trzemy i mieszamy z bułką tartą, rodzynkami i klonowym syropem.

3.
Do środkowego paska ciasta łyżeczką nakładamy nadzienie.

4.
Zaczynamy zawijać ciasto do środka zaczynając od brzegów.

5.
Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

6.
Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.

7.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!