PRZEPISY

Hokkaido strudel z rodzynkami

Hokkaido strudel z rodzynkami

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Doskonały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, rodzynkami i osłodzony klonowym syropem.

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,syrop klonowy,Strudle,

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

10

Masa porcji

92 g

Energia porcji

174 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

bułka tarta

4

224

łyżki

kcal

ciasto francuskie

275

1100

gramów

kcal

dynia hokkaido

500

200

gramów

kcal

rodzynki

20

57

gramów

kcal

syrop klonowy

4

156

łyżki

kcal

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach na paski.

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach...

2. 

dynia hokkaido 500 gramów  syrop klonowy 4 łyżki  rodzynki 20 gramów  bułka tarta 4 łyżki

Dynię trzemy i mieszamy z bułką tartą, rodzynkami i klonowym syropem.

Dynię trzemy i mieszamy z bułką tartą,...

3. 

Do środkowego paska ciasta łyżeczką nakładamy nadzienie.

Do środkowego paska ciasta łyżeczką nakładamy...

4. 

Zaczynamy zawijać ciasto do środka zaczynając od brzegów.

Zaczynamy zawijać ciasto do środka zaczynając...

5. 

Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z...

6. 

Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.

Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami...

7. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się