PRZEPISY

Hokkaido strudel z rodzynkami

Hokkaido strudel z rodzynkami

Doskonały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, rodzynkami i osłodzony klonowym syropem.

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,syrop klonowy,Strudle,

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bułka tarta4łyżki
ciasto francuskie275gramów
dynia hokkaido500gramów
rodzynki20gramów
syrop klonowy4łyżki

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach na paski.

2. 

dynia hokkaido 500 gramów  syrop klonowy 4 łyżki  rodzynki 20 gramów  bułka tarta 4 łyżki

Dynię trzemy i mieszamy z bułką tartą, rodzynkami i klonowym syropem.

3. 

Do środkowego paska ciasta łyżeczką nakładamy nadzienie.

4. 

Zaczynamy zawijać ciasto do środka zaczynając od brzegów.

5. 

Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

6. 

Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.

7. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie