swiatwemnie.pl

Hokkaido strudel z rodzynkami

     

Doskonały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, rodzynkami i osłodzony klonowym syropem.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Bułka tarta4łyżki
Ciasto francuskie275gramów
Dynia hokkaido500gramów
Rodzynki20gramów
Syrop klonowy4łyżki

1. 

ciasto francuskie 275 g

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach na paski.

2. 

dynia hokkaido 500 g  syrop klonowy 4 łyżki  rodzynki 20 g  bułka tarta 4 łyżki

Dynię trzemy i mieszamy z bułką tartą, rodzynkami i klonowym syropem.

3. 

Do środkowego paska ciasta łyżeczką nakładamy nadzienie.

4. 

Zaczynamy zawijać ciasto do środka zaczynając od brzegów.

5. 

Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

6. 

Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.

7. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się