Hokkaido strudel z rodzynkami
![Hokkaido strudel z rodzynkami](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001299/img_pl_4x3/hokkaido-strudel-z-rodzynkami_00180.jpg)
Doskonały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, rodzynkami i osłodzony klonowym syropem.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,syrop klonowy,Strudle,
Strudle
Składniki
Składniki
bułka tarta | 4 | łyżki | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
dynia hokkaido | 500 | gramów | |
rodzynki | 20 | gramów | |
syrop klonowy | 4 | łyżki |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001299/small/IMG_9372.jpg)
2.
dynia hokkaido 500 gramów • syrop klonowy 4 łyżki • rodzynki 20 gramów • bułka tarta 4 łyżki
Dynię trzemy i mieszamy z bułką tartą, rodzynkami i klonowym syropem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001299/small/IMG_9370.jpg)
3.
Do środkowego paska ciasta łyżeczką nakładamy nadzienie.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001299/small/IMG_9373.jpg)
4.
Zaczynamy zawijać ciasto do środka zaczynając od brzegów.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001299/small/IMG_9374.jpg)
5.
Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001299/small/IMG_9375.jpg)
6.
Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001299/small/IMG_9376.jpg)
7.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001299/small/IMG_9377.jpg)
Smacznego!