Hokkaido strudel z rodzynkami

Doskonały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, rodzynkami i osłodzony klonowym syropem.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,syrop klonowy,Strudle,
Strudle
Pichcił
Ilość porcji
10
Masa porcji
92 g
Energia porcji
174 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
bułka tarta | 4 224 | łyżki kcal | |
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
dynia hokkaido | 500 200 | gramów kcal | |
rodzynki | 20 57 | gramów kcal | |
syrop klonowy | 4 156 | łyżki kcal |
Przepis

2.
dynia hokkaido 500 gramów • syrop klonowy 4 łyżki • rodzynki 20 gramów • bułka tarta 4 łyżki
Dynię trzemy i mieszamy z bułką tartą, rodzynkami i klonowym syropem.

3.
Do środkowego paska ciasta łyżeczką nakładamy nadzienie.

4.
Zaczynamy zawijać ciasto do środka zaczynając od brzegów.

5.
Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

6.
Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.

7.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!