swiatwemnie.pl

Pikantne dyniowo-marchewkowe placki

    

Prosty przepis na przygotowanie smacznych placuszków z sezonowej dyni.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

czosnek3ząbki
dynia hokkaido700gramów
jajka kurze4sztuki
marchew250gramów
mleko półtłuste 1,5%150mililitrów
mąka chlebowa pszenna T7503łyżki
olej rzepakowy200mililitrów
pikantny sos chili2łyżki
przyprawa chili2łyżeczki

1. Trzemy dynię i marchewkę

dynia hokkaido 700 gramów  marchew 250 gramów  czosnek 3 ząbki  jajka kurze 2 sztuki

Do większej miski trzemy na cienkie paski dynię i marchewkę. Dodajemy czosnek i jajka. Wszystko razem mieszamy i solimy.

Trzemy dynię i marchewkę

2. 

mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów  jajka kurze 2 sztuki

W mleku ubijamy jajka, mleko dolewamy do dyniowej masy.

3. 

przyprawa chili 2 łyżeczki  mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki

Do dyniowej masy dodajemy przyprawę chilli i mąkę. Wszystko razem mieszamy.

4. Smażymy

olej rzepakowy 200 mililitrów  pikantny sos chili 2 łyżki

Na patelni rozgrzewamy olej, w rękach wytwarzamy placki i smażymy je na oleju z obydwóch stron. Podajemy ciepłe z sosem chilli.

Smażymy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się