PRZEPISY

Pikantne dyniowo-marchewkowe placki

Pikantne dyniowo-marchewkowe placki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Prosty przepis na przygotowanie smacznych placuszków z sezonowej dyni.

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,marchew,przyprawa chili,Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

czosnek

3

17

ząbki

kcal

dynia hokkaido

700

280

gramów

kcal

jajka kurze

4

352

sztuki

kcal

marchew

250

113

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

150

72

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

3

157

łyżki

kcal

olej rzepakowy

200

1798

mililitrów

kcal

pikantny sos chili

2

30

łyżki

kcal

przyprawa chili

2

29

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. Trzemy dynię i marchewkę

dynia hokkaido 700 gramów  marchew 250 gramów  czosnek 3 ząbki  jajka kurze 2 sztuki

Do większej miski trzemy na cienkie paski dynię i marchewkę. Dodajemy czosnek i jajka. Wszystko razem mieszamy i solimy.

Do większej miski trzemy na cienkie paski dynię...

2. 

mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów  jajka kurze 2 sztuki

W mleku ubijamy jajka, mleko dolewamy do dyniowej masy.

W mleku ubijamy jajka, mleko dolewamy do dyniowej...

3. 

przyprawa chili 2 łyżeczki  mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki

Do dyniowej masy dodajemy przyprawę chilli i mąkę. Wszystko razem mieszamy.

Do dyniowej masy dodajemy przyprawę chilli i...

4. Smażymy

olej rzepakowy 200 mililitrów  pikantny sos chili 2 łyżki

Na patelni rozgrzewamy olej, w rękach wytwarzamy placki i smażymy je na oleju z obydwóch stron. Podajemy ciepłe z sosem chilli.

Na patelni rozgrzewamy olej, w rękach wytwarzamy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się