PRZEPISY

Piersi z kurczaka faszerowane dyniowym pesto

Piersi z kurczaka faszerowane dyniowym pesto

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przepis na przygotowanie drobiowego mięsa z bogatym wypełnieniem z dyni i orzeszkami nerkowca.

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,orzechy nerkowca,piersi z kurczaka,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

50

22

gramów

kcal

dynia hokkaido

100

40

gramów

kcal

kukurydza konserwowa

75

70

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

¼

4

łyżeczki

kcal

olej słonecznikowy

2

270

łyżki

kcal

orzechy nerkowca

50

287

gramów

kcal

piersi z kurczaka

4

??

sztuki

kcal

sól

¾

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

dynia hokkaido 100 gramów  orzechy nerkowca 50 gramów  kukurydza konserwowa 75 gramów  cebula 50 gramów  sól ½ łyżeczki

Wymienione składniki razem miksujemy.

Wymienione składniki razem miksujemy....

2. 

piersi z kurczaka 4 sztuki

W mięsie za pomocą długiego ostrego noża wytworzymy kieszonkę.

W mięsie za pomocą długiego ostrego noża...

3. 

Kieszonki wypełniamy przygotowanym farszem. Otwór zamykamy wykałaczką.

Kieszonki wypełniamy przygotowanym farszem....

4. 

sól ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki

Wypełnione piersi układamy na natłuszczoną brytfannę. Solimy i posypujemy papryką.

Wypełnione piersi układamy na natłuszczoną...

5. 

olej słonecznikowy 2 łyżki

Pieczemy przykryte w temperaturze 200 °C przez około 1 godzinę.

Pieczemy przykryte w temperaturze 200 °C przez...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się