swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka faszerowane dyniowym pesto

    

Przepis na przygotowanie drobiowego mięsa z bogatym wypełnieniem z dyni i orzeszkami nerkowca.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

cebula50gramów
dynia hokkaido100gramów
kukurydza konserwowa75gramów
mielona czerwona papryka¼łyżeczki
olej słonecznikowy2łyżki
orzechy nerkowca50gramów
piersi z kurczaka4sztuki
sól¾łyżeczki

1. 

dynia hokkaido 100 gramów  orzechy nerkowca 50 gramów  kukurydza konserwowa 75 gramów  cebula 50 gramów  sól ½ łyżeczki

Wymienione składniki razem zmiksujemy.

2. 

piersi z kurczaka 4 sztuki

W mięsie za pomocą długiego ostrego noża wytworzymy kieszonkę.

3. 

Kieszonki wypełniamy przygotowanym farszem. Otwór zamykamy wykałaczką.

4. 

sól ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki

Wypełnione piersi układamy na natłuszczoną brytfannę. Solimy i posypujemy papryką.

5. 

olej słonecznikowy 2 łyżki

Pieczemy przykryte w temperaturze 200 °C przez około 1 godzinę.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się