swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka faszerowane dyniowym pesto

Przepis na przygotowanie drobiowego mięsa z bogatym wypełnieniem z dyni i orzeszkami nerkowca.

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula50gramów
Dynia hokkaido100gramów
Kukurydza konserwowa75gramów
Mielona czerwona papryka¼łyżeczki
Olej słonecznikowy2łyżki
Orzechy nerkowca50gramów
Piersi z kurczaka4sztuki
Sól¾łyżeczki

1. 

dynia hokkaido 100 g  orzechy nerkowca 50 g  kukurydza konserwowa 75 g  cebula 50 g  sól ½ łyżeczki

Wymienione składniki razem zmiksujemy.

2. 

piersi z kurczaka 4 sztuki

W mięsie za pomocą długiego ostrego noża wytworzymy kieszonkę.

3. 

Kieszonki wypełniamy przygotowanym farszem. Otwór zamykamy wykałaczką.

4. 

sól ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki

Wypełnione piersi układamy na natłuszczoną brytfannę. Solimy i posypujemy papryką.

5. 

olej słonecznikowy 2 łyżki

Pieczemy przykryte w temperaturze 200 °C przez około 1 godzinę.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się