Piersi z kurczaka faszerowane dyniowym pesto

Przepis na przygotowanie drobiowego mięsa z bogatym wypełnieniem z dyni i orzeszkami nerkowca.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,orzechy nerkowca,piersi z kurczaka,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
cebula | 50 22 | gramów kcal | |
dynia hokkaido | 100 40 | gramów kcal | |
kukurydza konserwowa | 75 70 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
olej słonecznikowy | 2 270 | łyżki kcal | |
orzechy nerkowca | 50 287 | gramów kcal | |
piersi z kurczaka | 4 ?? | sztuki kcal | |
sól | ¾ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
dynia hokkaido 100 gramów • orzechy nerkowca 50 gramów • kukurydza konserwowa 75 gramów • cebula 50 gramów • sól ½ łyżeczki
Wymienione składniki razem miksujemy.


3.
Kieszonki wypełniamy przygotowanym farszem. Otwór zamykamy wykałaczką.

4.
sól ¼ łyżeczki • mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki
Wypełnione piersi układamy na natłuszczoną brytfannę. Solimy i posypujemy papryką.


Smacznego!