swiatwemnie.pl

Słodkie ziemniaki z parmezanem

     

Przepis na zapieczone bataty z ziołami, olejem i startym serem. Doskonały dodatek, którego przygotowanie nie zmęczy a zapach rozniesie się po całej kuchni.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

słodkie ziemniaki 2 sztuki

Ziemniaki obieramy i kroimy na grubsze paseczki.

2. 

olej rzepakowy 2 łyżki  sól  czarny pieprz mielony  oregano 1 łyżeczka  suszona bazalia 1 łyżeczka

Paseczki doprawiamy i obtaczamy w oleju.

3. 

Paseczki układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia z małymi odstępami.

4. 

Pieczemy 22 minut-y w temperaturze 220 °C.

5. 

ser Parmezan 50 g

Gorące ziemniaki od razu po upieczeniu posypujemy startym serem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się