Pieczone ziemniaki

Ulubiony ziemniaczany dodatek.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,Dodatki ziemniaczane,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dodatki ziemniaczane
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
342 g
Energia porcji
354 kcal
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
oliwa | 30 264 | mililitrów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
ziemniaki | 2 1840 | kilogramów kcal |
Przepis

2.
oliwa 30 mililitrów • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • sól 1.5 łyżeczki
Wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Polewamy olejem i posypujemy papryką. Lekko mieszamy. Pieczemy w 220°C około godziny. Podczas pieczenia po około 20 minutach mieszamy. Upieczone solimy.

Smacznego!