PRZEPISY

Ziemniaczane puree z groszkiem

Ziemniaczane puree z groszkiem

Smaczny ziemniaczany dodatek z ulubionym groszkiem. Podajemy do wszystkiego, z czym nam ziemniaczane puree smakuje.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,groszek,Dodatki ziemniaczane,,Bezglutenowe

Dodatki ziemniaczane

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

groszek-
masło50gramów
sól1.5łyżeczki
woda-
woda2łyżki
ziemniaki800gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 800 gramów  woda  sól 1.5 łyżeczki

Ziemniaki obieramy, myjemy, zalewamy wodą około centymetr nad ziemniakami, solimy i gotujemy do miękkości.

2. 

Wodę z ugotowanych ziemniaków odcedzamy do garnuszka. Ziemniaki ubijamy i stopniowo dolewamy do nich odcedzoną z nich wcześniej wodę. Mieszamy na puree.

3. 

masło 50 gramów

Dodajemy masło i mieszamy.

4. 

groszek  woda 2 łyżki

Groszek z wodą doprowadzamy do wrzenia i 1-2 minutki dusimy pod pokrywką.

5. 

Groszek delikatnie dodajemy do puree i od razu podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się