PRZEPISY

Groszkowe risotto

Groszkowe risotto

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Smaczne kremowe risotto z groszkiem.

przepis,fotoprzepis,ryż okrągłoziarnisty,groszek,ser Parmezan,Rizotto,Kuchnia włoska,Bezglutenowe

Rizotto

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

2

Masa porcji

900 g

Energia porcji

991 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

200

88

gramów

kcal

groszek

200

152

gramów

kcal

kostka warzywna

20

52

gramów

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

oliwa

2

264

łyżki

kcal

ryż okrągłoziarnisty

250

863

gramów

kcal

ser Parmezan

50

196

gramów

kcal

woda

1

0

litr

kcal

 

Przepis

1. 

oliwa 2 łyżki  cebula 200 gramów  ryż okrągłoziarnisty 250 gramów

Jedną średniej wielkości cebulę kroimy w drobne kawałki, szklimy ją na oleju. Dodajemy szklankę ryżu i smażymy jeszcze przez około dwie minuty. Zalewamy kieliszkiem białego wina.

Jedną średniej wielkości cebulę kroimy w...

2. 

woda 1 litr  kostka warzywna 20 gramów  groszek 200 gramów

Gdy wino odparuje, dodajemy dwie szklanki wody i dwie kostki warzywne (zamiast bulionu idealnym rozwiązaniem byłoby wykorzystanie rosołu). Gdy woda zacznie się gotować, dodajemy groszek (może być mrożony). Dodajemy wodę według potrzeby i gotujemy do momentu aż ryż będzie gotowy.

Gdy wino odparuje, dodajemy dwie szklanki wody i...

3. 

ser Parmezan 50 gramów  masło 50 gramów

Dodajemy starty ser i kawałek masła. Mieszamy do rozpuszczenia i uzyskania kremowej konsystencji.

Dodajemy starty ser i kawałek masła. Mieszamy do...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się